Реклама / Ads
5| 6030 |09.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Адвокат Марковски: Съдиите не трябва да са масони и политически зависими

.
Адвокат Марин Марковски
Съдиите не бива да членуват в масонски ложи. Масонските ложи са тайнствени и скрити, а нещата стават явни по-късно. Съдията не може да е независим. В Хасково българска и турска ложа са се съюзили, ето само това вече предизвиква размисли. Това каза по bTV адвокат Марин Марковски.
 
Министър Москов категорично не е ксенофоб. Не може да има правилни решения без да се приеме истината такава, каквато е. Истина е, че цигани бият доктори. Явно е, че този факт не може да бъде отречен. Не е ксенофобоия, а грижа за лекарите, да ги запази от бъдещи престъпления.Така той характеризира действията на здравния министър Петър Москов спрямо циганите.

Всеки анализ трябва да почива на определени факти. Когато фактите са доказани, изводът е въпрос на интелектуална операция. Това каза Марковски по повод думите на Гамизов за връзката на изчезването на Петко Сертов с разкритията на френския посланик за съдебната система.

Никой не може да бъде доволен от съда.Той решава спор между двама души. И винаги единият губи. Когато се осъжда някого, той не е доволен. Работата на съда не е да има доволни, обясни той.

Това, че се съмняваме, не е лошо.Въпросът с реформата в съда, не е само в избора. Причините за престъпността са другаде. Не е виновен за всичко съдът. Нямат кадри и техника и в МВР. Българската прокуратура не е независима. Всеки прокурор е зависим от по-горния и може да отмени неговото решение, посочи адвокатът. Конструкцията на ВСС е политически повлияна от избора. Един съдия, когато решава едно дело, винаги се съобразява кой е на власт. Съобразява се и с ВВС. За да го няма това, промяната трябва да е не само разделяне на съда от прокуратурата, а съдиите трябва да се избират помежду си, а не от Народното събрание. И Конституционният съд се избира по този начин. И инспектората се избира от парламента. Така че всички са политически зависими.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5093 |09.12.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Бърза помощ да мине към МВР . 16| 5518 |09.12.2014 А. Тодоров: Сертов беше лабилен психически, вероятно се е самоубил . 14| 4616 |08.12.2014 Тревога! Очакват се внезапни наводнения . 14| 5327 |08.12.2014 Димитров: Борисов ми обеща криминализиране на неплащането на вноски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads