Реклама / Ads
0| 5771 |24.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Бездомник даде последните си пари на жена, а тя му събра средства в дарителска кампания

.
Бездомник от Филаделфия се сдоби с над 300 000 долара, след като помогнал на жена с аварирал автомобил. През октомври 34-годишният Джони Бобит дал последните си 20 долара, за да купи бензин на Кейт Макклър, чиято кола останала без гориво посред нощ в града. Впоследствие жената започнала онлайн дарителска кампания, която след по-малко от две седмици вече е събрала близо 300 000 долара в помощ на Бобит, пише ”Дарик”.
 

 Кейт Макклър се озовала с колата си посред нощ, без гориво и без пари, в непознат район от града. Когато слязла, за да търси бензиностанция, към колата й се приближил бездомник. Той й заръчал да влезе в колата и да се заключи. След няколко минути се върнал с туба бензин, за която похарчил единствените си 20 долара. Кейт му обещала при първа възможност да дойде пак и да му върне парите. В следващите седмици го посетила няколко пъти, за да му остави дрехи, храна и пари. А преди две седмици тя и приятелят й Марк Д’Амико решават да започнат дарителска кампания в онлайн платформата „GoFundMe”, където Кейт разказва историята си с Джони:„Един ден спрях отново да го видя. Бях му приготвила торба с някои неща. Вътре имаше пакет със зърнена закуска.

 

Както винаги той ми беше много благодарен, а първото нещо, което направи, бе да отвори пакета и да ме попита: „Искаш ли?”. Кейт и Марк поставят за крайна цел на кампанията сумата от 10 хил. долара. С тях планират да наемат апартамент на Джони за няколко седмици, да му помогнат да започне работа и да си стъпи на краката. Съобщават му няколко дни след началото на кампанията, когато са събрали около 1700 долара. А реакцията на Джони е запечатана на видео: „769 долара само за вчера? По дяволите! Невероятно... Направили сте всичко това? Това променя живота ми. Дори само тези 769 долара да бяха – пак променят живота ми”. 13 дни след началото си обаче кампанията вече е събрала 300 000 долара от повече от 10 хиляди дарители, като тепърва набира скорост. Джони Бобит е 34-годишен бивш парамедик. Служил е и в морската пехота на САЩ.

 

Идва във Филаделфия, за да започне работа, но офертата пропада. Впоследствие губи и личните си документи, а накрая се озовава на улицата, където е вече повече от година. Денят на благодарността Джони е прекарал в хотелска стая. Кейт и Марк съобщават, че вече е започнал процедура за издаване на нови документи и си е набелязал няколко места, в които да кандидатства за работа. Обмисля да поднови и сертификата си за парамедик. Обещава също да запише благодарствено видео, в което да обясни какво мисли да направи с дарените средства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4193 |07.11.2017 Бездомникът Любомир Данчев обжалва присъдата си за тютюневите складове . 4| 3822 |05.09.2017 Българите са сред последните в света по щедрост . 1| 4556 |24.08.2017 Пети случай на смърт на руски дипломат за последните осем месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads