Реклама / Ads
94| 9653 |24.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Блъсков: Близнашки е чугунен комунист, за протестите е плащано

.
Асен Генов отказа да спори с Блъсков в "Събуди се" за финансирането на протестите и предаването започна само с главния редактор на "Труд".Да спрат да се репчат.Те лично започват да ме нападат.Казал съм го по много телевизии и медии. Това което беше кауза го превърнаха в биене на барабани, с което опорочиха инструмента, наречен протест. Всичко се превърна в един водевил, каза той.
 
Блъсков не се отказа от мнението си, че ръководителите на протеста са били финансирани от чужбина.

Едната статия е анонимна, другата има автори. Нека да не правим разследвания. Всяка редакция, всеки вестник има право да ползва псевдоними. Авторът нито се срамува, нито не се срамува. Така той отговори на въпроса, дали е истина твърдението, че американски фондации са финансирали протеста. "Американски фондации са финансирали ръководители на протеста.Техните сайтове-майтове... И те биеха барабаните най-напред", ядоса се Блъсков.

Той е чугунен комунист, той е ренегат. След години вика "Долу мойта партия!" Всяка партия ще изключи такъв. После вика "Комунизмът е един прекрасен идеал." Тези хора протестираха против комунистическото управление, а сега поддържат човек, който е червен, обясни Блъсков.

Отблагодариха им се на протеста, като ги назначиха за министри изаместник-министри, каза още той. "Протестърите продължава да се репчат. И станаха номенклатура", допълни журналистът. На въпрос на водещата дали той е взел пари, за да пише срещу протестиращите Блъсков отговори отрицателно.



Смятам, че дебатът не трябва да се опростачва и да е махленско надвикване, така обясни своя инат да не говори редом до Блъсков Асен Генов.

Това, което моята лична организация е вземала е прозрачно, защити се  той. Нашата фондация работив сферата на цифровите права и граждансите свободи. Имаме самостоятелна експертиза в тази насока. Викани сме да коментираме в медиите и ни плащат.така Генов отговори на въпрос какво всъщност работи.

През годините съм писал много статии, даже във в. "Дума". Писал съм за гражданските права, религиозните права и екологична тематика  Правил съм това нещо на доброволен пронцип, обясни още той.

"Категорично не!" Това бе отговорът на Генов на въпрос дали е плащал протести.По неговите думи са правели всичко възможно протестът да запази непартийния си характер.

Той заяви, че професионалните му ангажименти няма нищо с гражданската му позиция. "Бях ангажиран с гражданските и религиозните права. Парите са ми прозрачни и господин Блъсков може да кандидатства с неговата медия за същите проекти, за които и аз. Протестът не е купен. Първите две седмици протестът запази разделителната линия гражданите срещу корпорациите и олигарсите", каза още Генов.

Накрая Блъсков и Генов все пак седнаха заедно в студиото и заваляха обвинения един към друг . Журналистът отново посочи начините на спонсориране на Генов,и протестите от американски фондации. Генов пък му се озъби с припомняне на недотам ясното минало на прес-групата на Блъсков и приближените му.















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5279 |24.08.2014 Търговията на гласове започна с безработни . 30| 9158 |23.08.2014 Теди Москов: На българина все някой му е виновен ! . 2| 6197 |23.08.2014 Панаир на сутиени и гащи по пътя Варна-Бургас . 17| 6872 |21.08.2014 К. Паскалев пред Фрог: НС ще се занимава с Вигенин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads