Реклама / Ads
2| 5347 |03.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Даниела Късовска: В БНР царят напрежение и безотговорно управленско поведение

.
Даниела Късовска
Заместник главният редактор в оставка на програма ”Хоризонт” Даниела Късовска изпрати отворено писмо до членовете на СЕМ, в което изразява притеснение от случващото се в медията през последните две седмици.
 

По думите ѝ "повече от 13 дни програма "Хоризонт" продължава да работи без оперативно ръководство", а всичко това ставало в навечерието на местните избори, които са в края на месеца.

 

Късовска подчертава, че в момента програмата работи без директор, без главен редактор и без заместник главен редактор, който да отговаря за предаванията. Според нея това е "допълнително поддържане на натиск и напрежение върху програмата и увеличаване на вероятността от допускане на грешки". Всичко това тя обобщава като "безотговорно управленско поведение".

 

"На този фон, вместо да работи за успокояване на атмосферата и да търси диалог, генералният директор и членове на УС увеличават напрежението с неверни твърдения и лъжливи обвинения за налагана цензура от ръководството на програмата, за забрана на репортери да отразяват събития, за неправомерна редакторска намеса в новините, за нелегитимност на състава и на решенията на редколегията на програмата. Целенасочено се противопоставят работещите в различните програми и дирекции в системата на БНР", пише в писмото си Късовска.

 

Тя допълва, че все още оставката ѝ не е гласувана от управителния съвет на БНР и заради това все още била задължена да изпълнява задълженията си. Късовска подчертава, че не е забранявала да бъде отразявано дадено събитие, нито се е намесвала по какъвто и да било начин в реда и съдържанието на новините.

 

"Моля членовете на СЕМ според правомощията, с които разполагат, да направят всичко възможно за бързо решаване на проблема, за да не бъде задълбочена кризата в програма "Хоризонт" на БНР", завършва писмото си тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9739 |02.08.2017 Спас Ташев за Фрог: Царят спря българските книги в Македония . 16| 18996 |22.02.2016 Синдик Даниела Куцева до ЕК: Имаше заговор срещу КТБ и Цветан Василев . 9| 6980 |20.03.2015 Фандъкова отрича да познава Даниела Стефанова, та камо ли да й е кръщелница . 45| 7973 |26.08.2013 А дали Царят е "гол"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads