Реклама / Ads
0| 6495 |02.06.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Драг състезание в Дупница събра мотористи от страната и чужбина

.
Град Дупница бе огласен от мощния рев на стотици мотори, дошли да се състезават в националното Драг и Стънт състезание, организирано от мотоклуб Biker Boys и Сдружение „България си ти!“. Събитието под наслов „За повече отговорност и добро поведение на пътя”, събра мотоклубове от България и съседните държави. Благодарение на изключителната подкрепа на Община Дупница всички средства, събрани от събора, ще бъдат дарени на многодетни семейства и самотни родители.
 

Кампанията стартира още тази седмица и ще продължи 8 месеца, като всеки месец ще бъдат отделяни средства за различни битови нужди на всяко семейство. „Добрината нямаше да бъде възможна без съдействието на община Дупница. Семействата, които ще бъдат подпомогнати са реално нуждаещи се. Сдружение „България си ти!“ целогодишно подпомагат многодетни семейства и клуб Biker Boys взема активно участи в тях. Ние раздаваме хранителни пакети лично по домовете на хората. Контактуваме с тях и установяваме реалния им социален статус“, заяви председателят на мотоклуба г-жа Мария Григорова.

Любителите на високите скорости имаха възможност да се включат в надпрева в три състезателни клас - клас 600куб.см., клас 1000 куб.см. и клас Тунинг.
Най-оспорвано бе съревнованието при клас 1000. Там мотористите демонстрираха колко мощни могат да бъдат  двигателите на техните возила. Участниците в клас Тунинг пък показаха атрактивни и шумни дизайнерски мотори. В тази надпревара победител стана Ангелис от Гърция, който се състезаваше с мотор от 1300 куб.см.
Класиралите се на първите три места във всеки клас бяха официално наградени с финансови и предметни награди. Те получиха своите купи и отличия от членовете на мотоклуб Biker Boys и Сдружение „България си ти!“.

Освен на високите скорости, зрителите имаха възможност да се насладят и на едно зрелищно стънт шоу, което Българската Стънт федерация направи. Момчетата на Даниел Кръстев за пореден път доказаха, че в България има „стънтъри“ на световно ниво, но както те самите споделиха това е трудна дисциплина: „Изисква се много отдаденост. Съветваме всеки, който започне да се занимава със стънт, да не се отказва, защото всичко се постига с много труд, усилени тренировки и търпение!“
„Това е четвъртият пореден мотосъбор, които организира клуб Biker Boys, но тази година идеята бе да се направи нещо ново, различно и нетрадиционно. Съчетахме драг и стънт на едно място и не сгрешихме. Публиката остана очарована и се радвахме на огромен брой посетители, въпреки лошите метеорологични условия“, сподели координаторът на „България си ти!“ и Пиар на клуба г-жа Здравка Христова.

Целият екип на Biker Boys призовава всички шофьори към толерантност на пътя. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите, но в голяма степен това е отговорност и на техните спътници.

Събитието се организира с любезната подкрепа на: Българска Стънт Федерация, Община Дупница, Tuning.bg,  Auto-Moto-Mix, Мото Мания, Mario Moto, Coca-Cola и др.
С медийната подкрепа на: радио Z-Rock, радио „Зорана“, радио „Астра +“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5230 |02.06.2014 Протестите на медиците от Спешната помощ продължават . 0| 7715 |30.05.2014 ЧЕЗ прекъсва елоктрозахранването за ремонти . 19| 6037 |30.05.2014 Момчил Неков:Избирателите на БСП се събудиха . 0| 8119 |29.05.2014 Васил Петров поздрави абитуриентката Диана Върбанова от Гара Елин Пелин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads