Реклама / Ads
3| 7899 |20.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Експертът Г. Каменарски за Фрог: Модерни F-16 от Израел бяха сред кандидатите за нов изтребител

.
Право е на парламента да си прави, колкото си иска комисии. Очаквам да започне ремонтиране на МиГ-29 и процедурата за избор на нов изтребител да се върне в началото. Но МиГ-29 си е изживял времето. Това каза за Фрог нюз експертът Ганчо Каменарски. Сред кандидатите на конкурса имаше модерни израелски F-16, но не бяха одобрени.
 
МиГ-29 беше внесен 1987 г., вече е на 30 години. Той е една добра платформа, много сигурен и скоростен. Но авиониката му е безкрайно остаряла, системата за откриване също, радарът му е слаб. Трябва да се осъвремени, тотално осъвременяване, обясни пилотът.

Явно ще се върви към нова процедура. Ще станат скандали и за да се избегнат ще се стартира отначало процедурата за избор на нов изтребител, категоричен бе той, коментирайки спора между президента , премиера и излезлите решения на комисията.

Ще припомня нещо: когато кандидастваха всички фирми, кандидатства и Израел. От името на израелското правителство бяха анонсирани техните F-16 - много по евтини и много по-хубави от португалските. Та затова, дори да изберем F-16, трябва да е израелски, а не португалски. Израелските са модернизирани и осъвременени до най-високото равнище. И всички са унифицирани, предложи Каменарски.

А дето Бойко спомена за "Скорпин", то му го подсказаха от министерството на отбраната. Този американски изтребител идва преди три години в България.Самолетът е хубав. Но изискванията на НАТО са самолетът да бъде свръхзвуков. И да има радар. Но като си помислиш и те ще свършат работа, защото ще изпълняват задачи като въздушна полиция. Радари не им трябват, обясни пилотът.

А премиерът Бойко Борисов и хората около него са против "Грипен" и се съмнява в качествата му, защото правителство иска да докара американски изтребители. Но да знае, че израелските са по-добри, каза още експертът.

Каменарски коментира и обвиненията на депутата Антон Тодоров към президента Радев: Радев беше изпратил до премиера лично мнение.В какво го обвинява Антон Тодоров? Пред Орешарски, Румен Радев като командир на ВВС, защити мнението на комисията. Това не е никакво лобиране. Та той ако не защити мнението на експертната комисия на ведомството си, значи за нищо не става и на нищо не прилича. Щеше да е скандално, смята Ганчо Каменарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10842 |20.09.2017 Методи Андреев за Фрог: Посещението на Чайка е като на Вишински . 1| 4298 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията . 0| 4185 |19.09.2017 Спас Ташев за Фрог: Груевски да се разследва за бароковите паметници от гипсокартон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads