Реклама / Ads
9| 7164 |02.05.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Фрог пита Порожанов кой точно ще връща 10 млн. лв. от къщи за гости

.
Министерство на земеделието
Земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че за 62 къщи за гости има наложени финансови корекции в размер на 10 млн. лв. Фрог Нюз изпрати официално запитване до министерството му, с молба да ни отговорят кои точно са собствениците на тези къщите за гости, които трябва да върнат взетите евро пари.
 

Румен Порожанов каза още, че за 32 имота собствениците е трябвало да върнат цялата сума, защото вилите не са ползвани по предназначение.

 

Предвид скандалите с къщите за гости и огромната сума, за която явно са констатирани нарушения, изпратихме запитване до ведомството на земеделския министър, съгласно Закона за достъп до обществена информация, с молба да ни предоставят конкретни имена и суми. Попитахме кои са собствениците на тези 62 къщи за гости и кои са собствениците на 32-та имота, за които собствениците е трябвало да върнат цялата сума. Освен това се поинтересувахме върнати ли са сумите и в какъв размер е била всяка от тях.

 

Надяваме се до ни отговорят и на въпросите какви са санкциите при неизплащане на сумите и как продължава проверката на къщите за гости в страната. Всяка една проверка би следвало да има и определена конкретика, заради това си позволихме да попитаме и дали сред собствениците има лица, които са на някаква длъжност в държавна институция.

 

Възможно е министерството своевременно да реши, че трябва публично да публикува списъкът с тези имена, предвид общественият интерес.  В крайна сметка има практика да се публикуват имената и сумите, които дължат некоректни данъкоплатци или дори длъжници по кредити към КТБ и т.н. Защо да няма и публично оповестяване на злоупотребили с обществени или европейски средства?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9333 |30.04.2019 Весислава Танчева за Фрог: Перверзно е да подаряваш храна за политически цели . 20| 21962 |19.04.2019 Фрогоко: ”Кърджалигейт” в ДПС или може ли Доган да прави фокуси без Кърджалийския електорат?! . 7| 15848 |19.04.2019 Само във Фрог: ДНСК нарушава законите, прави каквото си ще, сочат доклади до министър . 15| 11486 |11.04.2019 Адв. Савова за Фрог: Делото „Иванчева” бе скалъпено, за да се подмени вота на избирателя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads