Реклама / Ads
28| 19893 |11.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Георги Атанасов: Без ”Сива книга” за ГЕРБ ”Промяната” ще падне до месеци ...

.
Георги Атанасов
В публицистиката и журналистиката често се употребяват две сравнително близки по смисъл метафорични понятия – „Бяла книга“ и „Червена книга“. В първия случай става дума за обобщение на акцентите в определена обществено-икономическа област, а във втория – за превенция спрямо заплашени от изчезване био-природни видове.
 

Понякога и на цели етноси и държави! Припомням тези неща, защото от двете сродни лингвистични категории следва трета, а именно - „СИВА КНИГА“? Може да се каже и така – Меморандум за престъпленията на ГЕРБ, в който да бъдат описани и систематизирани глава по глава деянията на Групировката и нейните босове.

Без подобен морален, макар и неформален, Обвинителен акт „Промяната“ ще падне до месеци. Защо ли? Ами, защото ситуацията у нас в момента е „на кантар“.

 

От една страна повечето от новите управляващи очевидно са неизкушени, тоест неподготвени, за административно-политическата джунгла, а от друга огромната армия от „гешевци“, „калинки“, „мисирки“, „каратисти“, „харизановци“ и въобще всевъзможни преторианци на Началника са мобилизирани и настръхнали за реванш. На всяка цена и без значение от последствията за България.

 

Тук е моментът да се отбележи, че Шайката не трябва да бъде подценявана, тъй като разполага с информация, опит, международна подкрепа, медии и най-вече с неограничени финанси и … Прокуратура! Плюс Пета колона по всички етажи на централната и местната власт, циментирана в своята лоялност към Началника от далаверата и омертата. Подобен Октопод няма как да бъде гътнат чрез елегантната, глобално-либерална стилистика на Кирил Петков, защото стандартите на Канада хич не важат по нашата география.

 

Няма защо да се лъжем, от началото на 2022-ра говорителите на ГЕРБ сграбчиха инициативата и тръгнаха „на първа“ чрез елементарния, но винаги работещ номер „От болната глава върху здравата“. И така, ден след ден ударно се реализира разместването на полюсите и отговорностите, за да се внуши на нацията, че за Апокалипсиса, продуциран от Бойко и Ко за близо 12 години, са виновни „кирчовците“. И за чудовищните, магистрални кражби по и без „обществени поръчки“!? И за циничната демагогия с пенсионерите, подложени на г(л)адна, предизборна манипулация с подаяния от Джипката, вместо да получат реална индексация при толкова дългата, феодална Власт на Борисов!? И за затлачените проблеми в енергетиката, газовите доставки и практически фалиралите „топлофикации“ и „тецове“!? И за чудовищно раздутата администрация от над 300 000 човека, угоявана като електорален контингент на ГЕРБ!? И за аматьорските лакардии между братовчедите по некомпетентност Борисов и Заев покрай „Северна Македония“!? И т.н., и т.н…

 

Логиката крещи, но след две десетилетия масово зомбиране под фуражката на виртуалния „генерал“ от Пожарната обществената среда у нас е силно шизофренична. Така че, иди обяснявай на бабичките и лумпените от различни цветове, че седем месеца служебни кабинети и три седмици редовно правителство няма как да компенсират корупционно-олигархична Система, съществувала повече от десетилетие. Обобщен образ на цялата нашенска ненормалност е номенклатурният пенсионер от КЕВР Иван Иванов с над 15 бона месечна заплата, който онзи ден заплаши с … гладна стачка, след като ръководената от него институция сезон след сезон обрича на гладна зима стотици хиляди българи?! Ето, този паноптикум ала Оруел имам предвид, като предлагам „Сива книга“ за престъпленията на ГЕРБ и Ко…

 

Что делать, както казват изстрадалите руснаци? За да не се разделим с „Промяната“, и то фатално, правителството трябва да започне незабавна анкета, чрез която да разкрие и обясни пред нацията степента на проблемите и нещастията, наследени от ГЕРБ по най-важните социално-икономически, здравни и международни казуси. Без изчакване, колебания и книжни упражнения. Впрочем, една подобна акция ще има и външен ефект и ще неутрализира подкрепата за Борисов от страна на ЕНП и други корупционни мрежи около Брюксел. Да не говорим за морално-емоционалния резултат у дома. Сигурен съм, че при подобен подход мнозинството сънародници ще си дадат сметка за реалността и ще отпуснат по-дълъг кредит на доверие за новите управляващи.

 

И сега конкретно. Струва ми се, че първата стъпка към „Сивата книга“ може да бъде сформирането на обществена анкетна комисия извън Народното събрание, обединяваща уважавани личности от различни културно-политически вектори. Без претенция за последна инстанция и на „прима виста“: проф. Иво Христов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Велизар Енчев, Минчо Христов, Методи Андреев, Илиан Василев, Евгений Дайнов, Цветеслава Гълъбова, Мика Зайкова, Бойко Атанасов, Иван Бакалов, Мартин Карбовски, Георги Георгиев… Сигурен съм, че всеки читател е в състояние да предложи още не едно и две имена на лидери на общественото мнение. Към тях ще се присъединят експерти по браншове и така ще се разклати Шайката. Час по-скоро, защото часовниковият механизъм чука в минното поле под „Промяната“…

 

Георги Атанасов                 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 24179 |19.12.2021 Георги Атанасов: Шайката плаче за Нюрнбергски процес . 25| 88604 |17.11.2021 Георги Атанасов: Ако бях на мястото на Радев щях да попитам Герджиков… . 19| 6651 |03.11.2021 Георги Лозанов: Фалшива мантра е, че ваксинацията е свободен избор . 17| 25249 |12.10.2021 Георги Атанасов: Пировата победа на Боби Михайлов силно мирише на корупция и конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads