Реклама / Ads
0| 7725 |20.06.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Яне Янев: Олигарсите на контрабандата искат да свалят правителството

.
Яне Янев
Реално е намаляла контрабандата както никога до сега. Ако искате справка от АМ, ще мислите по друг начин. Това каза лидерът на РЗС и съветник на премиера Яне Янев по НТВ.
 

В България има 20-30 крупни олигарси контрабандисти, като част от тях са с бели якички. Те се разхождат в студията на медиите, но това което правят задкулисно не е за подценяване. Много лесна плячка за тях са ромските гета, които са третостепенни разпространители на нелегални цигари. Вие знаете, че връх на контрабандата, особено в ромските махали, се наблюдаваше по време на правителството на „Орешарски“. Този процес в момента е сведен в малки граници. Почти е изчезнал този бизнес. Тези ромски тартори се управляват от техните началници, които седят на малко по-високо ниво. Те вижда, че сега напълно са се сринали като доверие и искат да заградят част от ромските гета. Аз имената на олигарсите съм ги казвал. Но  мога цялостно да кажа какво и как се случва. На тези олигарси, печалбата им е от контрабанда. Те най-много вилнееха по времето на „Орешарски“.

 

Ако върнете кадрите назад, ще видите и техните лица. Защо Христо Бисеров беше отстранен от парламента и в онзи момент никой не разбра какво се крие зад неговото отстраняване. То не е никак случайно и по времето на Орешарски контрабандните канали царуваха. И контрабандистите си имаха държава. За това клатят властта, за да видят как ще реагира. Правителството на Орешарски се крепеше от БСП и ДПС и те много умело играят с ромските гета и тартори. Вижда се, че определени червени олигарси са загубили влияние, нямат позиции и не могат да реализират печалбите от времето на Орешарски. Сега се опитват да покажат съпротивителни сили. Става въпрос за милиарди. Те сега само осъществяват тестове. Но след местните избори ще следва по-серизна репетиция.

Трябва да се разбере, че този проблем е от 25 години и той се управляваше от ченгета и бившата червена олигархия. Проблемът в ромските гета е липса на цялостна концепция как тези хора трябва да живеят.

 

Нека времето да покаже, дали антикорупционното звено ще работи. Щом като тези институции до момента не свърши това, което обществото очаква, би следвало да има нов ред, по който това да се случи. Трябват хора с опит и ерудиция, които да доведат до край нещата. Би трябвало да има механизми на контрол на това звено, иначе тя ще стане безконтролна. Конституционният модел дава възможност за безобразия. Искров може да ви се подиграва в очите. Мога да дам десетки такива примери. Може ли да има съдебна реформа без нова Конституция? Не, мисля аз. Не може да има съдебна реформа без реформа на прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7569 |18.06.2015 НПО: Фалитът на КТБ e скалъпен по доклад на фалшива одитна компания . 1| 4892 |18.06.2015 Паметниците, човеците, сънародниците . 11| 7610 |17.06.2015 Фронтови дрон и за Иван Тотев - кмета на Пловдив . 22| 5677 |17.06.2015 Ген. Шивиков: Напускам армията с чест и огорчение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads