Реклама / Ads
3| 4784 |09.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Илия Илиев: Ако трябва, ще полежа, обмислям да напусна парламента

.
Илия Илиев
Депутатът от ДПС Илия Илиев, който е разследван за присвояване на над 3 млн. лева и в началото на седмицата главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му, днес заяви в парламента, че се отказва сам от наказателната си неприкосновеност и добави, че не се притеснява да влезе в затвора.
 

"Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието... Ако трябва, ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета", каза Илиев пред „Правен свят” и добави, че обмисля да напусне парламента.

 

Разследването срещу Илиев започва преди повече от 4 години, но сега от прокуратурата са събрали доказателства, че депутатът и бивш общински съветник от ГЕРБ е участвал в присвояването на милиони от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Става дума за периода 2007 – 2009 г., когато Илиев е бил общински съветник и чрез подставени лица е контролирал 3 фирми - "Розалия ММ" ЕООД, "Енерджи груп 2003" ЕООД и "Строителство и инвестиции" ЕООД. С тези дружества били сключени 4 договора за ремонт и строителство, които не били извършени от тях, но въпреки това те получили парите.

 

Днес Илиев каза, че делото не го притеснява, но медийното внимание се отразявало зле на семейството му. "Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутат съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално. Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството, като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил, нямаше да съм тук", заяви Илиев.

 

Народният представител се чувствал и обиден от случващото се, но се надявал съдът да си свърши работата. Илиев видя и преднамереност в действията на прокуратурата, защото откакто станал депутат, вече два пъти му искали имунитета.

 

"Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно, когато съм станал народен представител, се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години. Миналия път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава?", добави Илиев, който от две години е разследван и за укриване на данъци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5425 |19.01.2016 Илияна Йотова - S&D с позиция за нападенията срещу жени в Европа . 0| 5406 |27.10.2015 Спечелилият от първи тур кмет на Смолян Николай Мелемов: Всички наши гласове са чисти, няма да правя следизборна коалиция . 11| 9843 |23.05.2015 Стилиян Петров: По време на лечението припадах, бях в кома . 49| 9863 |13.10.2014 А. Тодоров: Кунева е лъжкиня за фамилията си, ще излъже пак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads