Реклама / Ads
9| 15040 |15.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Цацаров е руски жокер в българската политическа колода

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Двама заподоздрени в САЩ ще се видят у нас. Този номер с връщането на жеста не минава. Това коментира във Фейсбук Илиян Василев по повод визитата на руския главен прокурор у нас Юрий Чайка.
 

Чайка е в санкционния списък и докато Цацаров може да ходи в Русия на собствен или инстуционален репутационен риск, то поканата на човек, който е в топ санкционираните и заподозрени за руската намеса в изборите в САЩ, си е открито предизвикателство от страна на Цацаров към Вашингтон.

 

Както се казва, няма нищо по-добро от играта с открити карти. Вероятно някой голям "ум" го е посъветвал да балансира с противотежест натиска от САЩ, особено след появата на статията в Хил на Бил Ричардсън, с посещение на санкционирания Юрий Чайка? Така в Америка и най-скептичният администратор, който ще разглежда жалбата на Цветан Василев, вече ще знае - Цацаров е руски жокер в българската политическа колода. Тоест действията му, включително по КТБ, са или санкционирани или координирани с Кремъл.


Другото, според мен, не по-малко логично обяснение на визитата на Чайка, е посещението да е инициирано от руска страна - по препоръка на посолството, за да може да се демонстрира подкрепа за другарчето в труден за него момент.


Вероятно Главният прокурор Чайка ще инструктира главния прокурор Цацаров как да продължи по разчистването на прозападния елит- цитат от казаното от самия Решетников.

 

В същност Цацаров отчаяно търси спасение.

Всяко зло за добро - тази визита окончателно фиксира Цацаров като проруски антизападен политизиран прокурор - което се надявам да отрезви Брюксел и хората, които му готвят достоен екзит там след като напусне стола на главен прокурор и най-вече да отвори очите на американската страна по това, което става у нас. По-голям подарък Цацаров на Цветан Василев трудно можеше да направи.
Класика - горе от ума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 14581 |06.09.2017 Илиян Василев: Прокуратурата и Пеевски извършиха атентат спрямо КТБ . 5| 12055 |05.09.2017 Цветан Василев: Плевнелиев искал атака срещу мен, а не срещу Пеевски . 8| 11928 |05.09.2017 Емилиян Гебрев проговаря: Депутат - бизнесмен подтиква Караниколов да одържави „Дунарит”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads