Реклама / Ads
30| 7012 |05.11.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Жена на полицай: Как мъжът ми да храни семейство с 500 лв.

.
Полицаи на протест...
Заради публикуван по-рано материал в различни медии в интернет - „Ето колко пари взима един български полицай“, разгневена жена на униформен изказва своята гледна точка, пред вайрненски сайт. Вижте по-долу какво пише тя.
 
„Здравейте, казвам се Даниела Симеонова. Единствено „Петел“ обърна внимание на писмото ми. Аз съм съпруга на варненски полицай. Искам да изкажа категоричното си възмущение от по-скоро объркваща информация, за това колко взема на месец един полицай“, пише читателката.

Според нея не е правилно да се публикуват и дават за пример разчетите на месечната заплата на български полицай, още повече с толкова голям стаж – 30 години. В системата на МВР почти няма редови полицаи с толкова голям стаж.Повечето от тях вече са пенсионирани или предстои да бъдат след толкова години служба. „Основната заплата не е 663 лв., около 520 лв. е, но в никакъв случай не и повече“, категорична е Симеонова. По думите й, прослуженото време за полицай с толкова голям стаж може и да е 265 лв. Униформените, които масово са заети в сектора, имат стаж между 5 и 10 години, което автоматично сваля тяхната добавка прослужено време на около 89 лв.

„Не е вярна и информацията, че се плаща за извънреден труд. Няма такива бонуси за редовите униформените. Полицаите не получават и от посочените около 50-ина лева други добавки!“, твърди съпругата на полицая.

Възмущението й не е само заради орязването от бонуси! Ограниченият бюджет за гориво принуждава голяма част от полицаите да използват личните си автомобили и за работа, като примерно да стигнат до адреси, за да връчат призовки на граждани. Тези неща не се виждат от обикновените хора, още повече от ръководството на МВР и никой не зачита, че са за сметка отново на униформения и се ощетява семейния бюджет, роптае Симеонова.

По думите й полицаите са тези, които сами и за своя сметка трябва да си осигурят копирна хартия, необходима за набирането на жалби, преписки и други документи.

„Как да коментирам и факта, че моя монитор стои  на бюрото на мъжа ми в Районното управление, а компютърът е негов?! Лятото сами си осигуряват вентилатори за разхлаждане на задушните стаи, където температурите стигат до 40 градуса, а като се прибави и неприятната миризма… Освен техниката, необходима за работа липсват и нормални условия на труд“, допълва възмутено Симеонова.

„Няма как да остана равнодушна към всичките обиди и спекулации, които се изписаха и изказаха за полицаите. Да, сред тях и такива, които са корумпирани, но недейте да слагате всички под общ знаменател, защото „издънки“ има във всички прослойки на обществото и администацията.

Друг е въпросът, че ако заплатите им бяха по-конкурентни на пазара и още повече се плащаха в определения срок без забавяне, можеше и да няма толкова полицейски рушвети, за които се жалват повечето хора. Реално, полицаите не са вземали заплати от месеци, а също като останалите българи са притеснявани от банки, ВиК и други дружества за неплатени сметки… Ние, вкъщи, почти изнемогваме в ежедневието. Същевременно са подписали декларация, че нямат право да работят на второ място. Е, някой от всичките онези роптаещи, ще ми обяснили ли как трябва да оцеляваме с малко дете?!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5392 |28.08.2015 Жена работи без заплата и под заплаха на морето . 14| 11097 |17.08.2015 Въргала към Цолова: Разбрах, че мъжът ти го няма и веднага хукнах . 1| 4964 |09.08.2015 Чиновници от Пловдив се гаврят с жена инвалид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads