Реклама / Ads
3| 5184 |21.06.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Как хитрите шофьори от градския транспорт си съкращават курсовете

.
"Аз ще ти кажа какво да правиш - свършва ти смяната, ако трябва - изчакай 15 мин. на последната спирка и се прибираш в гаража", съветва шофьор свой колега. "Мурафетите" дочула пътничка в автобуса.
 

 

Имах неблагоразумието да се кача на тролей от Орлов мост до Петте кьошета в най-пиковото време - 18:30 часа. Колата беше толкова претъпкана, че не можах да стигна по-далеч от отделението на шофьора - як чичо с хендс фри на ухото. Докато пъплеше в задръстванията, той даваше наставления на някой, който, ако се съди по разговора, беше негов колега. "Аз ще ти кажа какво да правиш - свършва ти смяната, ако трябва - изчакай 15 мин. на последната спирка и се прибираш в гаража". Наострих уши. Оказа се, че шофьорът обяснява на колега, че няма проблем, ако заради задръстване не си направи курсовете. Просто трябва да се прибере, дори това да означава хората по спирките да си висят и напразно да чакат да се приберат у дома с градския. "Тези от диспечерския няма какво да направят, дори да ти направят проблем първоначално за неизпълнен курс", продължи да успокоява колегата си шофьорът, чийто разговор неволно подслушвах.

През това време в главата ми се въртяха въпроси - защо от Столична компания градски транспорт ни убеждават, че си изпълняват курсовете? Защо, при условие, че имат проблем със задръстването, не направят някакви промени - по-гъвкав график, съгласуван с централата на градския транспорт? И без това шофьорите си имат явно безплатни телефони за разговор помежду си, ако се съди по времето, прекарвано в лаф. Могат да използват това и за нещо полезно. Разбира се, най-голям ефект би имало, ако задръстванията не пречат на колите на градския. Което ще стане, ако започнат най-сетне да се спазват правилата за бус-лентите, по които да се движат само те, а не който си иска. Т.е. ако има кой да контролира и наложи спазване на поредното правило, което никой в София не е виждал да се спазва.  

Виолета Ивановa, zaGrada.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5787 |20.06.2008 Валерия Велева напълни с хелий Валентин Петров . 8| 5354 |18.06.2008 Пребийте петървасилевците* . 6| 5928 |16.06.2008 Политически съспенс - аууу! . 73| 9441 |11.06.2008 Кой сте Вие, г-н Гамизов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads