Реклама / Ads
13| 11516 |19.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Журналист: Какъвто и подкуп да е взела, Иванчева не трябва да бъде линчувана

.
„Какъвто и подкуп да е взела Иванчева, ако съдът приеме, че това е така, това не означава, че тази жена трябва да бъде линчувана публично. Дори взимащите подкуп също имат право на лично достойнство, без това да отменя тяхната вина“. Това коментира в предаването „12+3“ журналистът Полина Паунова относно ареста на кмета на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева.
 
„Тази показна акция е всъщност пиар акция. Това е първото гръмовно действие на новия супермегаорган след създаването му. А защо това да не бъде една от тухличките му в пиар концепцията на Георгиев, ако той наистина иска да бъде следващият главен прокурор, както доста медии писаха“, добави мнението си журналистът.

 

„Това престояване 5 часа на централно кръстовище, обърната с лице към „публиката“ от минувачи, какво друго може да бъде, освен странно? Някак много напомни на показен линч, който трябва да започне от разследващите и как той да продължи, освен ако не в социалните мрежи, както се и случи“, коментира Паунова. Журналистката подчерта, че колата на Иванчева спокойно е можело да бъде запечатана, да бъде иззета, парите да се броят някак по-скришно, а не на улицата. "Това напомня на комедиен жанр, но на нищо сериозно", смята тя. 

 

Журналистът от БНР Силвия Великова припомни, че тази показност при ареста е била обяснена със защита правата на задържаните, за да може те да проследят всяка секунда от процесуално-следствените действия и да могат да бъдат спазени всички правила.

 

„За тази показност сега прокуратурата и антикорупционната комисия ще трябва да си платят с многобройни обяснения защо беше направено това. То няма нищо общо с онова, което от тук нататък ще се развива в съдебната зала. …Надявам се в Специализирания наказателен съд да се намери съдия като Иван Коев от СГС, който да остави медиите през цялото време в съдебната зала, за да могат да видят всички тези много важни СРС-та и да могат всички да научат какво има по това дело“.

Великова изтъкна, че главният прокурор има доста критично и обидено поведение.

„Никой не иска да смачка значението на тази акция“, категорична е тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5812 |13.03.2018 Журналист: Много тестостерон-какво по-различно казваме от Ердоган за сръбските и македонски българи? . 4| 8423 |17.10.2017 Журналист: Румен Радев има няколко съпруги . 8| 9917 |27.09.2017 Ловецът на мафиоти Алфонсо Сабела: Беше невъзможно да ме подкупят . 12| 17702 |10.05.2017 Журналист: Г-н Президент, спрете пълзящия преврат на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads