Реклама / Ads
10| 5637 |15.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

„Килърите“ с нов цирк: Сумиста иска изменение на мярката по здравословни причини

.
Петър Стоянов-Сумиста
Лидерът на групата на мокри поръчки Петър Стоянов-Сумиста започна да играе поредни циркове. Той поиска от Варненския апелативен съд да му измени мярката за неотклонение по здравословни причини. Пандизчията се е оплакал от диабет и психични проблеми, научи Фрог нюз от негови близки.
 

Сега предстои магистратите  да се произнесат по това негово искане. Сумиста  е с двоен статут. Първо излежава 19-годишна присъда като ръководител на организирана престъпна група за умишлени убийства, палежи, взривове и побоища . Второ, ползва се и със статут на арестант, докато не приключи  на трета инстанция делото срещу него и групата му за две убийства-на Петър Лупов  и Румен Рачев. По това дело на първа и втора инстанция  Сумиста  се сдоби с присъда доживотен затвор без право на замяна. Ако се промени мярката му, това на практика означава, че ще се облекчи режима му на комуникация  с външния свят. Освен това ще има право и на отпуска, обясниха  юристи.

 

Цирковете в съдебната зала се оказаха запазен патент на Петър Стоянов. Още при старта  на мегапроцеса  той викаше по няколко пъти линейки заради високо кръвно. Имаше случаи  в които заплашваше лекари и фелдшери какво  ще напишат за състоянието ме. Няколко медици отказаха по тази причина изобщо да се занимават с него. Впоследствие се оказа, че Сумиста  изкуствено си вдига кръвното с лекарства. За това беше задържан  и началника на следствения арест Христо Гичев. Един от съкилийниците  на Сумиста  призна, че Стоянов му е доверил рецепта за качване на кръвните показатели чрез няколко лъжици сол, нескафе  и т. н.  Този разговор бе документиран със  СРС , приложени по делото и слушан  в съда.

 

Вижте какви номера върти пък другият осъден от групата на „Килърите“ Васил Костов-Кеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4731 |25.05.2016 Бивш шеф на следствен арест с условна присъда, закрилял Сумиста от „Килърите” . 0| 4803 |03.05.2016 Съдът казва присъдите срещу „Килърите” на Сумиста . 5| 14498 |27.04.2016 Сумиста за Цветан Цветанов: Ще ми стане колега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads