Реклама / Ads
37| 9359 |15.11.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Кметът Терзиев се озъби на БФС. Подкрепи феновете

.
С публикация във Facebook кметът на София Васил Терзиев застана срещу Българския футболен съюз и зае страната на феновете. Коментарът му идва на фона на огромния скандал покрай мача между Унгария и България, който в крйна сметка ще се играе в София, въпреки опитите на БФС да го премести далеч от недоволните от управлението на родния футбол запалянковци, които обявиха намеренията си за протест срещу управата на съюза. 
 

"Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за състоянието на българския футбол. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна. Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град. Съгласувах провеждането на шествието и протеста на феновете и се обръщам към всички да изразяват мирно своите позиции. И аз, като всички български фенове, страдам от решението на БФС и състоянието на българския футбол. Във връзка с провеждането на футболната среща между България и Унгария се въвежда и промяна в организацията на движение около Националния стадион. Повече информация в първия коментар", написа Терзиев в профила си във Facebook.

 

Скандалът 

 

До патовата ситуация, която хвърли огромно черно петно върху и без това лошия имидж на българския футбол се стигна, след като БФС се уплаши от намеренията на футболните фенове да протестират срещу ръководството след години на провали. Начело на БФС от 18 години стои Борислав Михайлов. Ръководството, в което влизат още Йордан Лечков и Емил Костадинов от години е обвинявано в корупция, непрозрачно разходване на средства и лошо управление на българския футбол. Точно поради тази причина феновете се зарекоха да протестират от трибуните по време на мача между България и Унгария. 

 

Това уплаши БФС и те решиха да преместят срещата от София в Пловдив - на стадион “Христо Ботев” и то без публика. Той обаче е в ремонт и градската управа не позволи мачът да се играе. Появиха се дори варианти срещата да се проведе чак в Кърджали. В крайна сметка отборите на България и Унгария ще премерят силите си в София. Но черното петно върху родния футбол остава - станахме за резил в чужбина. Унгарската футболна асоциация нарече действията на БФС “безпрецедентни, напълно неоправдани и крайно неспортсменски”.

 

1600 полицаи ще охраняват около стадион “Васил Левски” по време на мача, информираха от Столичната община. Кметът Терзиев е провел среща със СДВР, на която са били обсъдени мерките за сигурност по време на срещата между България и Унгария. 

 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението в района около Националния стадион "Васил Левски". Столичният инспекторат, съвместно с организатора на футболната среща, ще извърши проверка за състоянието на обекта и зоната около стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

 

"Поетапно ще бъде спирано и възстановявано автомобилното движение, но ще бъде създадена организация, за да има движение в центъра на София. Ще бъде обособена зона около Националния стадион за определен период от време. В тази зона ще се спре достъпът на граждани, а най-вероятно в определен момент и на МПС. Около стадиона във връзка с протестните мероприятия е трудно да се разделят служителите - те ще се преливат от едното място на другото. Относно футболната среща задълженията, които са по закон, на МВР, са охрана на град София, като в самото спортно съоръжение ангажиментът за обезпечаване на реда е на самия организатор. Те ще осъществят тази дейност с три охранителни фирми", посочи пред БНР главният инспектор Иван Георгиев, началник на сектора "Масови мероприятия" в СДВР.

 

От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион "Васил Левски",  както и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко" от страната на Националния стадион, на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Любен Каравелов".

 

От 13:00 часа на 16.11.2023 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (в участъка между бул. "Драган Цанков" и пл. "Орлов мост"), по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12982 |14.11.2023 Борис Бонев: "Хроника на политическата наглост на ГЕРБ". Няма как да го обясня по-добре от Аламанов . 4| 4009 |14.11.2023 Доц. Киселова: Нищо чудно Борисов да каже: "Акад. Денков се справя превъзходно" . 11| 8671 |12.11.2023 Горан Благоев: Има скрит смисъл Руската църква да отвори врати отново точно на 10 ноември . 7| 10999 |11.11.2023 Строителят на "Колежа": Шеф в БФС ме заплаши с отнемане на лицензите на Ботев и Локомотив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads