Реклама / Ads
6| 12093 |11.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Любомир Аламанов: Испания показа на Стоичков, че трябва да спазва правилата

.
Христо Стоичков
Стоичков няма повече да е почетен консул в Барселона. Защо е важно това? Показва как работят нормалните държави.
 

Футболистът Стоичков може да говори каквото си иска. Звездата на Барса, носителят на Златна топка за 1994 г., може да говори каквото си иска. Спортният коментатор Стоичков може да вика и да плямпа каквото му е на душа.

 

Но почетен консул, т.е. човек, под чиито документи се е подписала държавата Испания, няма право да говори глупости. Има ограничени от поста си права. И като ги наруши, държавата Испания реагира веднага.

 

Забележете, че няма неща като: "ама той се пошегува", "има груб хумор", "леко е експресивен", "той иначе е много добър човек" и всякакви подобни изказвания. Които в България се използват за оправдаване на действията на политиците ни. В нормалния свят има правила. Важат за всички. Няма оправдания. Даже за футболните легенди.

 

Между другото, само Томислав Дончев го чух да казва това за ограничените права на хората на високи постове в държавата. И май се опитва да го спазва. Но и той, както и другите от управляващите, се опитват да намерят, макат и детинско, оправдание за действията на вицепремиера. Т.е. за всички тях пазенето на столчетата им е по-важно от правила и процедурите.

 

Ако се чудите защо все още не можем да станем като Испания, това е прекрасен пример. Българските политици не са на необходимата висота. Вместо да дават пример с действията си, само ни връщат във времената на родовообщинния строй.

Помнете тази случка. Идват избори. Гласувайте за тези политици, които спазват правилата. Дано да има такива, де....

 

Това написа във Фейсбук пиар експертът Любомир Аламанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4938 |28.08.2017 Любомир Стойков: Борисов да внимава с мъжките целувки . 1| 6391 |28.06.2017 Велизар Шаламанов: Сделката с „Грипен “ не е прозрачна . 0| 5732 |13.06.2017 Любомир Димитров-Гребеца отново в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads