Реклама / Ads
13| 7611 |14.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Министър Москов за Фрог: Не ме интересува д-р Дечев!

.
Петър Москов
Здравният министър Петър Москов, който излезе в отпуск на 7 май, разписан от премиера Бойко Борисов, точно когато трябваше да застане очи в очи с уволнения директор на болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечов, се появи на извънредно заседание в сряда, за което малцина журналисти бяха узнали. Фрог нюз научи от народен представител в последния момент. Репортер на медията зададе няколко въпроса на министъра относно неговата „реформаторска” идея за сливане на болници.
 

- Министър Москов, бяхте обещали, че пред народните депутати в Здравната комисия ще обясните идеята си за обединяване на болници, но така и не го направихте. 

 - Идеята е ясна. Министерството е решило да има гражданско сдружение, което девет болници ще учредят. Директорът на „Св. Иват Рилски” д-р Дечев няма отношение към проблема. Който и да било от директорите, ще бъде сменен, ако не е съгласен с решението. Това ще освободи ресурс. Той е изработен от медицинския състав, но се черпи за административни, нестопански  разходи. Начинът за справяне с проблема е да се направи това сдружение между болниците. Който пречи на този процес, пречи повече пари да остават в болницата за лекарите, сестрите и лечение на пациентите. Всеки директор, който пречи, ще бъде освободен. Нямам нищо лично спрямо д-р Дечев.

 

- Чувате ли протеста на здравните работници пред „Св. Иван Рилски” ?

- Всеки има право да протестира.

 

- Няма ли да използвате по някакъв начин опита на този успешен мениджър?

-Той е бил служител в болница, 100 % собственост на Министерство на здравеопазването. Взел съм това решение и край. Д-р Дечев има всичките възможности да се реализира в живота си. Не ме интересува този проблем!

 

- Каква ще бъде съдбата на директорите на тези 9 болници, за които говорите?

- Как каква?! Ще продължат да си бъдат такива! Директорите, които изпълняват политиката на министерството ще си стоят. Това, което трябва да направят, е да се съгласят административните разходи, разходите за немедицински дейности и стопански дейности да бъдат намалени чрез такова общо звено.

 

- Д-р Дечев е правил разходи без да може да ги обезпечи, така ли да разбирам?

- Всяка една от тези болници е правила разходи. И ако се обединят, защото са присъщи за всяка болница, ако са предмет на общи обществени поръчки, ще намалеят в пъти.  

 

Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10338 |13.05.2015 Румен Дунев пред Фрог: След 220 км/ч. шофьорът става пътник . 18| 5700 |07.05.2015 Протестиращи пред Фрог: Москов не е в чужбина, видяхме го . 8| 5069 |07.05.2015 Москов се скри от д-р Дечев? . 24| 6101 |05.05.2015 Босия пред Фрог: Москов прокламира идиотската идея всички да са съгласни с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads