Реклама / Ads
76| 8342 |06.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

НАТО няма сестра у нас – сто пъти се обясни. Стига фейкове

.
Източник: Худ. Йолкин
След освещаването на бойните знамена на Богоявление президентът Радев обяснил пред журналисти: ”Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или заплахи за употреба на сила, а с диалог и дипломатически средства“. И допълнил: „Никой не е искал нищо от България (става дума за тиражираната информация, че ще бъдат настанени 15-20 хил. бойци на НАТО у нас), така че всякакви спекулации са излишни”.
 

Спекулации, спекулации, но проруските агитатори – политически, медийни и пр. – не спират за заливат обществото с отрова, как сме щели да станем база на НАТО и американците и руските ракети да се насочат към нас.

 

Преди дни в предаването „Политически НЕкоректно“ поканения от Петър Волгин наблюдател Валентин Вацев заяви: "Русия има военно-техническо надмощие над САЩ и НАТО“. Продължава: "Съвсем разумни са очакванията България да напусне НАТО.“ За по-сигурно обобщава: „Днешното българско правителство е най-проамериканското през последните 30 години“.

 

Очевидно др. Вацев разчита на шарани, които да се хванат на тази примитивна пропаганда. Липсват само плакати, на които американски войници се кандилкат пияни от Кока-кола и с нож между зъбите… Айде холан! XXI век е.

 

Истината както винаги, е съвсем различна.

НАТО обмисля евентуално увеличаване на контингента си в България и Румъния в отговор на струпването на руски войски по границата с Украйна. Това го пише в "Дер Шпигел". Изданието се позовава на собствена информация, че върховния главнокомандващ на силите на НАТО в Европа ген. Тод Уолтърс бил споделил намерението за укрепването на частите в балтийските държави и Полша, както и разширяване на представителството на Алианса и в Румъния и България. Става дума за 1500 души общо в двете страни.






Тази идея ще бъде обсъдена от министрите на отбраната на страните от НАТО на срещата на върха в края на юни в Мадрид. Какво ще се реши – не е ясно.

 

Путинофилите у нас обаче сложиха веднага каруцата пред коня. Целта е „простите българи“ да бъдат настроени срещу САЩ и НАТО и да венцехвалят „двойния ни освободител“…

 

Действителността обезмисля усилията им и вложените средства, независимо откъде идват. На изборите на 14 ноември 2021 г. за парламент „Русофили за възраждане на Отечеството“ са получили 0.26% от гласовете на отишлите до урните! Това не е просто трагичен резултат, това е присъда.

 

Показателни са и фактите, които се премълчават.

 

На 11 ноември 2021 г. беларуският президент Лукашенко обяви: Да, руски стратегически бомбардировачи Ту-160 изпълняват мисии във въздушното пространство на границата на Беларус. Това са бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие. Но ние нямаме друг избор. Трябва да виждаме какво се случва отвъд границата ни. Без коментар.

 

Малко преди това, на 19 септември руският президент Путин заяви от Кремъл, че е готов да изпрати войски на помощ на Лукашенко. Без коментар.

 

На границата с Украйна в момента са дислоцирана над 180-хилядна руска армия. Официални данни няма, а някои предполагат, че броят е доста по-голям. Огромен боен флот е струпан в региона на Черно море, без да има натовски войски в България и Румъния. Вие си отговорете.






Днес самолети на военнотранспортната авиация на Въздушно-космическите сили на Русия започнаха прехвърлянето на подразделения на десантни войски в Казахстан. Те ще участват в потушаване на протестите срещу правителството и високите цени на горивата. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се обърнал за помощ към Москва заради размириците. Това станало тази сутрин, а руските самолети вече летят натам… Дали не е имало вече договорка?

 

Затова се налага да се обяснява по сто и повече пъти, че НАТО няма сестра в България, а Русия освен освободител нерядко е и агресор. Тя се аргументира, че защитава своите интереси, но те често са срещу националните интереси на други страни. Те какво да кажат?



Да не забравя дежурното питане, което все остава без отговор: Защо, бе, мили съветофили и путинофили, дацата и внуците ви живеят, работт и учат в САЩ, Франция, Германия, Великобритания, Скандинавия, Испания и др., а не в Русия? Защо над три трилиона долара на руски компании и граждани са в чужди, а не в руски банки?

Само питам.

 

И честно казано, на никой не му е притрябвало да воюва срещу Русия. Обратното, светът иска да работи с Русия, защото е огромен и неразработен пазар. Полза ще имат всички. Но в Кремъл на някой все му се привиждат агресори. Това е пропаганда, изградена на болестно състояние и овехтели догми, наричани кой знае защо "патриотизъм".

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 15744 |05.01.2022 Пенсионерите вън - добре, а кадрите на ГЕРБ?! Рояците калинки няма ли кой да подхване? . 38| 58276 |06.12.2021 Няма по-унизително нещо за една медия от това, да я защитава Десислава Атанасова . 13| 13430 |01.12.2021 Къса се сърцето на майката М. Абаджиева: Няма училище, децата ни с месеци са в локдаун. На кого да се оплача? . 31| 44129 |28.10.2021 Тео Ушев: Когато България имаше двойни граждани за министри, обслужващи ДС статуквото, КС нямаше проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads