Реклама / Ads
2| 24398 |14.09.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Велислав Величков и Огнян Стефанов: Бившите управляващи са дали 3 млрд. за проект, обслужващ Путин, за да започне войната в Украйна

.
Огнян Стефанов Източник: стопкадър, Евроком
„Обикаляте по страната, по студиата, снимате се с някакви хора, това е цинизъм, защото вие просто ги лъжете, дали сте техните пари за един проект, който обслужва Москва, Кремъл и Путин, за да започне войната в Украйна“. С тези думи журналистът и създател на „Фрог Нюз“ Огнян Стефанов се обърна към бившите управляващи, подписали договора за „Балкански/Турски поток“.
 

За първи път: Договорът за Балкански поток тук. С него Борисов подписал присъдата на милиони украинци – I част

 

Руски поток на Борисов и Путин ни зароби. Предателският Договор, с който това стана – тук. Част II

 

Мълчанието след публикуваните разкрития на Фрог Нюз за „Балкански/Турски поток“ не са изненада за Стефанов.

 

„Давам си сметка, че много от медиите и политическите кръгове в страната са зависими и свързани по различни начини едни с други, интересите им съвпадат в някаква прикрита територия, която обикновено наричаме „задкулисие“. Естествено, не съм бил оптимист, че ще се вдигне скандал и ще стане тема №1. Темите са други“, поясни той в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

 

„Интересът на хората не съвпада с интереса на страните, които участват в подготовката и подписването на този договор, както и в реализацията на този проект, който е лишен от всякаква връзка с националните ни интереси. От обикновените българи са взети 3 млрд. и са налети в този проект, макар няколко пъти и Теменужка Петкова, и самият Бойко Борисов да казват, че това не са пари на българските данъкоплатци. Това били пари на „Булгартрансгаз“. Но „Булгартрансгаз“ с какви средства разполага и борави, освен с парите на данъкоплатците? Това са публични средства. Затова и пътната карта, и този договор трябва да бъдат публично оповестени и известни. Те останаха скрити досега, именно защото се използват публични средства“, заяви Стефанов.

 

Журналистът даде пример със Сърбия, където „третата част от газопровода, известен с много имена, до последната стотинка е платен от „Газпром“. Турция прави бартер с „Газпром“ да получи газ, вместо да се плащат някакви суми. А ние – с трите милиарда напред, все едно даваме 20 лева. Това е невероятен цинизъм“.

 

Огнян Стефанов нарича този договор „предателски, защото обслужва чужди интереси“.

 

„Има пътна карта, но никой не знае къде е, а и прокуратурата очевидно не се интересува“, отбеляза на свой ред адв. Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

 

„С този договор се самопоставяме в ситуацията все едно в къщата ви да има злато, а вие да умирате от глад. През нас минава огромно количество газ, но ние нямаме нито една компресорна станция, нито едно кранче, един кубичен метър дори да остане в България“, обясни той.

 

„Кого обслужва този договор – Сърбия и Унгария. Това са двете най-приятелски държави на Русия в цяла Европа, които откровено водят проруска политика. Путин е подсигурил своите приятели, същевременно е отклонил трасето от Украйна и заедно със „Северен поток 2“, германците в никакъв случай не са невинни, е осигурил възможността да паднат приходите за Украйна от такси и той да не бъде зависим от украинската страна. Така той може да започне война. Всичко това прекрасно са го осъзнавали нашите управленци“, допълни адвокатът.

 

„Това не е нито Балкански, нито Турски, това си е Руски поток. Трябва да наричаме нещата с истинските им имена. Този Руски поток отпуши войната в Украйна“, потвърди той. По думите му Путин е омаломощавал врага, докато се подготвя за война.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10491 |06.04.2022 Огнян Стефанов: Путин много успешно докарва Русия до ковчег. За „Ноев“ - не съм много сигурен . 11| 8777 |14.01.2022 Проф. Огнян Кунчев: Българите почти са изградили стаден имунитет . 19| 11817 |08.12.2021 Проф. Огнян Кунчев: Омикрон настъпва към България, очаквам около 3000 случая на ден . 12| 33252 |20.07.2021 Огнян Стефанов: В най-скоро време ще проличи, че върхушката на ДПС къса с Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads