Реклама / Ads
0| 8168 |12.07.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Открито писмо на „Кингс Табако”

.
С настоящото открито писмо „Кингс Табако” ЕАД изразява становището си по повод публикации в медиите от 06.07.2010г., в които неоснователно се засяга авторитета и доброто име на компанията ни.
 
Кингс Табако винаги е спазвало законодателството и е било пример за социална ангажираност, изряден търговец и редовен платец на задълженията си към държавата.

Компанията стриктно е декларирала всички количества цигари с бандероли с изтекъл срок на валидност пред компетентните държавни органи. Процедурата за унищожаването им се извършва при пълна прозрачност под контрола на Агенция Митници от служители на циментовия завод, собственост на „Холсим България” АД, гр. Враца.

Кингс Табако строго осъжда и се разграничава от действията на тримата свои служители, които са присвоили с цел лично облагодетелстване 15 стека цигари на обща стойност 400 лева и 50 стотинки. Въпросните служители ще бъдат дисциплинарно наказани и твърдо заявяваме, че ще направим всичко, което е по силите ни, да не се допускат подобен род инциденти за в бъдеще.

Кингс Табако определя действията на своите служители като битово престъпление с цел лично облагодетелстване и е недопустимо този инцидент да рефлектира върху имиджа и доброто име на фирмата ни.

Твърдо заявяваме, че хипотезите, които се появиха в някои медии, че Кингс Табако е замесена в незаконосъобразна дейност, са неоснователни и неверни.

- Кингс Табако е вторият по големина български производител на тютюневи изделия с над 16% пазарен дял.
- Днес, в условията на тежка криза, на трудови договори работят над 400 души, които осигуряват прехраната на над 400 семейства – 1600 български граждани.

- За по-малко от две години Кингс Табако е внесла преки и косвени 335 млн. лева данъци в държавната хазна.
 Вложените до момента инвестиции в предприятието са в размер на 65 млн. лева.

Кингс Табако е опора и надежден партньор на над 990 български и чужди фирми и е фактор за тяхното развитие и оцеляване в икономическата криза.

- Кингс Табако осигурява реализацията на реколтата на стотици български производители на тютюн и то в момент, в който бъдещето на този отрасъл е застрашен. Фирмата ни целенасочено и последователно работи за развитието на българското тютюнопроизводство, в което към момента са заети към 200 хиляди български домакинства.
- Кингс Табако изнася своята продукция в над 20 държави в Европа, Азия и Африка.

С настоящото писмо изразяваме позицията си и искрено се надяваме, че българските медии ще отразяват добросъвестно и обективно случващото се, така че да не се уврежда безпричинно имиджа на „Кингс Табако” ЕАД.


ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР:
/Б. Качулев/


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10788 |06.07.2010 Химн на Министерство на здравеопазването . 7| 6207 |28.06.2010 Стана ли България по-четяща? . 7| 6076 |25.06.2010 Теслата с газа можеше да се избегне . 9| 9480 |23.06.2010 Цари отчаяние, задават се самоубийства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads