Реклама / Ads
9| 7583 |31.07.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Плажуващи пред парламента: И на ски ще дойдем, ако трябва

.
Източник: Булфото
Басейн, кърпи и плажуващи се появиха тази сутрин пред парламента. Пред Народното събрание беше поставен детски басейн, в който малки дечица играеха необезпокоявани. До тях под жаркото слънце техните родители се препичаха по бански, докато разтриваха в кожата си слънцезащитен крем. Други протестиращи бяха опънали чадър, докато лежаха на плажните си кърпи.
 

Около всички протестиращи вървяха и двама души, носещи огромна тенджера и продаваха царевица. Гражданите бяха помислили и за спасител, който развяваше червено знаме, твърдейки, че има мъртво вълнение в Народното събрание и призоваваше депутатите да излезнат, за да не се удавят. Част от протестиращите споделиха специално за Frognews своите нагласи и възгледи:

„Идеята на инициативата с плажът е, че от една страна пародираме желанието на народните представители да излезнат във ваканция именно в такъв момент, а от друга тъй като гражданският ни дълг ни държи в София пред парламента вече 48-ми ден и не можем да отидем на море, затова решихме да си направим курорта тук. Не на Златни пясъци, ами на Златни павета”, каза „спасителят на площада”, облякъл червени бански и със свирка на врата.



„Очаквам от нашата инициатива положителни реакции в смислените медии. Хората в сградата пред нас обърнаха Парламента на цирк, защо и ние да не обърнем протеста на плаж? Ще се опитаме в оставащите няколко дни до ваканцията да ги принудим да насрочат следващите парламентарни избори и да излязат наистина във ваканция без да имат други ангажименти, тъй като работата, с която са натоварени в момента, явно не им е по силите. Именно това беше и една от идеите на моето лично превъплъщение, като спасител – да ги изкарам от водата, защото не умеят да плуват. Мисля, обаче, че никой не си прави илюзии, че тази власт ще дочака зимата. Между другото, планира се и едно посещение на Евксиноград, където ще бъдат по-голяма част от депутатите вероятно. Протестът в София ще продължава, независимо колко човека ще бъдат тук. Според мен, ако се задържат до ваканцията, то след нея натискът от страна на обществото ще бъде толкова голям, че вече няма да могат да го понесат. Цял свят им го казват в крайна сметка – положението не е нормално. Мисля, че един плаж пред Парламента е най-малко ненормалното нещо в момента. Радвам се, че хората от Пловдив са тук. В никакъв случаи недоволството не е само от София. Ние също ще ходим на море. Вероятно ще има събития и по други градове. Нека не забравяме само, че е много вероятно Президента да наложи вето. Това ще изостри обстановката в страната, а най-малкото е, че ще им попречи да излезнат във ваканция.”


„Ако искат почивка управляващите, ние отдавна сме ги пуснали – да подадат оставка и да ходят да си почиват”, каза баща на две деца, които играеха неуморимо в басейна пред Парламента. Той беше дошъл с цялото си семейство.

„Не искаме една гнусна комунистическа червена плесен да управлява вече 45 години. За мен плажът пред парламента не е цирк. Ние имаме все пак мирно послание. То е ясно – искаме оставка. Не искаме нашето поколение, както и следващото, да плащат натрупания външен дълг. Тяхното е нож с две остриета – помагат на народа, а в същото време трупат външен дълг. Не виждам идеята на този заем от 1 млрд. Ако не подадат оставка, ще продължаваме да идваме на плаж. И на плаж ще идваме и на ски ще идваме!”



„Ние сме социално ангажирани хора. Тук сме да подкрепим депутатите в Народното събрание. За да стане това трябва да се преразпредели бюджета”, сподели за Frognews един от плажуващите, легнал върху шезлонг по бански и шапка на главата. Компания му правеше негов приятел, легнал на друг шезлонг.

„Дългът от 1 млрд. е малък. Само половината ще отиде за Бат’ Сали. Ами как другите ще успеят да си разпределят останалите пари? Тези пари са им много малко. Затова настояваме дългът да бъде поне минимум 3 милиарда и лихва от поне 40%. Така това правителство ще е най-доволно. Ако не им стигнат парите, няма да успеят да стигнат до морето и ще се наложи да плажуват с нас. А ние не искаме тези хора да плажуват с нас!”



Снимки: Булфото
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7984 |30.07.2013 Отворено писмо за цените на тока от 1 август . 29| 8744 |29.07.2013 Имаме ли основание да викаме "червени боклуци" . 2| 6101 |27.07.2013 Сметната палата се обиди на Фрог нюз за черните каси на партиите . 2| 6283 |27.07.2013 Иван Бедров за окървавения протест: Цялата отговорност е на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads