Реклама / Ads
7| 10485 |28.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Политолози сравниха политиката на ГЕРБ с филма ”Триумф на волята” и ”късния Фидел Кастро”

.
Страхил Делийски и Стойчо Стойчев
Политологът Страхил Делийски сравни политиката на партия ГЕРБ с филма на Лени Рифенщал от 1935 г. ”Триумф на волята”. По думите му управляващите ”възхваляват националсоциализма”.
 
"В семантиката на този род събития пък, общо погледнато, действията на партията се доближават до филми, в които вождът на племето, под възторжените възгласи на тези, които води, обявява курс към война или нещо подобно", допълни той.

Стойчо Стойчев не смята нещо съществено да се е случило при последния конгрес на ГЕРБ в неделя, когато лидерът на партията Бойко Борисов бе преизбран.

"Премиерът изнесе една реч в стил "късния Фидел Кастро", в която той говори много, но нищо не казва. По политиките на партията нищо съдържателно не се чу, освен коментарите на Владислав Горанов и Томислав Дончев, че данъчната система няма да се пипа, защото моделът ѝ е успешен", заяви политологът пред Bulgaria ON AIR.

От същата реч на премира пък Страхил Делийски е забелязал как тя е била фокусирана върху "аз-формулировка" - "Аз съм партията, а партията е държавата!"

Стойчев отговори, че опозиционните ДПС и БСП стоят точно срещу това, като се опитват да докажат, че ГЕРБ не е цялата власт в държавата.

Делийски е на мнение, че и други партии могат да управляват страната, но заради начина, по който е конструирана политическата система, това е невъзможно.

Стойчев се съгласи, като продължи, че работещите мнозинства не са чак толкова много, а ДПС винаги "стои с единия крак във властта, това ѝ е целта".

"Няма много други опции, освен управление, зависимо от ДПС", посочи политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4839 |25.11.2017 Политолози: Главчев го няма, думата ”оставка” продължава да звучи . 8| 5733 |22.11.2017 Велислава Кръстева: Ахмед Доган никога не е излизал от политиката . 2| 4386 |20.11.2017 Янаки Стоилов: Политиката ни – тенденция към деградация!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads