Реклама / Ads
2| 6848 |12.08.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Протест на българите по света - ДАНСwithme Global

.
Протест във Франкфурт
За пета поредна неделя Българската общност по света се събра на глобален протест в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Франкфурт и Карлсруе, за да подкрепи протестите срещу правителството на Пламен Орешарск
 

Въпреки че българският парламент се намира официално в отпуска до септември месец, протестите срещу него и правителството не стихват. Протестиращите в чужбина българи се обявиха отново за промяна на политическото статукво в България, като първата стъпка към това трябва да бъде незабавната ОСТАВКА на сегашното правителство, нови избори и скъсване с олигархичния модел на управление. Сливането на институциите с организираната престъпност, потъпкването на демокрацията и подмяната на избирателния вот трябва да бъдат прекратени.


Ето и как премина протестът в някои от градовете:


Ню Йорк



За осми пореден път българската общност в Ню Йорк се събра на мирна демонстрация, за да изрази искането си за незабавна ОСТАВКА на правителството Орешарски. Българите в Ню Йорк ще продължат демонстрациите както през август, така и сепември месец до постигането на ОСТАВКА!


Лос Анджелис
 


В Лос Анджелис се събрахме за пета поредна седмица на протест. Този път мястото беше пред кея на Санта Моника на брега на Тихия океан, което е едно от най-популярните туристически места в околността. В продължение на два часа държахме плакати и раздавахме листовки с обяснения за политическата ситуация в България на минаващите туристи. Исканията ни, както и в предишните седмици, са за незабавна оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори, скъсване с олигархията и преминаване от представителна към пряка демокрация в България.

Карлсруе



Днес, за пета поред седмица, българи живеещи в Карлсруе, излязохa на протест, в подкрепа на антиправителствените протести в България. Протестиращите изразиха пълното си разочарование от арогантността и невежеството на управляващия политически елит в България. Исканията ни, продължават да са за незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори.

Сиатъл


Българите, живеещи в Сиатъл, се присъединиха към глобалния протест с искане за оставка на сегашното правителство и нови избори. Протестът се състоя в центъра на града в парка Westlake, където жителите на града провеждат обикновено своите протести. Групата българи носеха знамена и плакати. Раздаваха листовки на заинтересовани граждани с кратко описание на положението в България и връзки към международни публикации. Скандираха “ОСТАВКА”. Единодушно беше взето решение да се повтори протеста, ако ситуацията в България не се промени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6153 |03.08.2013 Кое прави българските протести различни? . 19| 5308 |01.08.2013 Протестиращите се стягат да изпратят депутатите на море . 2| 6287 |27.07.2013 Иван Бедров за окървавения протест: Цялата отговорност е на МВР . 8| 5792 |25.07.2013 Протестиращ: Извикваме на яве гузната съвест на гражданите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads