Реклама / Ads
5| 11150 |11.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

От “Тръбата е цяла” до цитати на Кенеди: Какво става с Facebook-а на Стефан Янев?

.
”Защо тръбата е цяла? Защо газът тече?”. Този въпрос на Стефан Янев във Facebook взриви социалните мрежи и предизвика множество подигравки по адрес на бившия служебен премиер на Радев и настоящ депутат от най-малката партия в НС - “Български възход”. Сега обаче въпросът е друг - какво се случва с Янев и Джон Ф. Кенеди?
 

Цитати на 35-ия американски президент валят от Facebook стената на Янев вече дни наред. Всичко започна в понеделник, когато авторът на въпроса “Защо тръбата е цяла” написа: 

 

“Или човечеството ще приключи с войната, или войната ще приключи с човечеството” - Джон Ф. Кенеди

 

Малко по-късно Янев пусна снимка на икона, с който изказа съболезнования на близките на убития български граничар Петър Бъчваров.


Ден след това лидерът на "Български възход", който според потребителите "има харизма на хладилник" пуска нов цитат на Джон Кенеди: 


"Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал" - Джон Ф. Кенеди.


Изглежда Янев е особено вдъхновен от бившия американски президент, но не е ясно в какъв контекст публикува тези цитати.


“Най-големият враг на истината често е не лъжата – преднамерена, коварна и безчестна, а митът – устойчив, увлекателен и ефимерен" - Джон Ф. Кенеди.


Цитатът се появява преди два дни. 


Днес Янев отново публикува думи на бившия американски държавен глава:


“Данте веднъж каза, че най-горещите места в ада са запазени за онези, които в период на морална криза запазват своята неутралност".

 

Изглежда морален компас и политическо вдъхновение за Янев се явява именно Джон Кенеди. Преди да започне да пуска цитати на американския държавник Янев се опира на неговите думи, когато става обект на “безумен хейт” заради поста му за мъжка Задушница: 

 

 

Вчера след поста ми във връзка с мъжка Задушница по мой адрес се изсипа безумен ХЕЙТ. Откъде тази омраза? Откъде тази злост?

 

Тролски мрежи, регистрирани през юни-юли 2018 г. (за хората от "Мрежата" са ясни собственици и поръчителите), изляха тонове отрова през информационната система. ЗАЩО? 

 

Отговорът за мен е ясен: КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА! 

 

Ясно е, че имам опоненти, които са ме "поръчали" - това е част от играта. Когато съм приел да стана публична личност, съм поел и риска да участвам в подобни "игри", за които трябва да плащам с цената на личния си комфорт. Заболя ме, когато иначе реални хора с реални профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната пропаганда. Зададох си въпроса: Как така маргинали и психопати определят дневния ред на обществото? Защо го допускаме?

 

Отговорът, който намерих за себе си, е, че се загубихме в обема на постъпваща информация и станахме подвластни на принципа "Пише го, значи е вярно!", допуснахме да станем част от безумието интернет тълпа.

 

Как да излезем от ситуацията? Какво е решението? Отговорът, който ми изплува, е цитат от  Дж.Ф.Кенеди: "Никога не питай какво държавата е направила за теб, а какво ти си направил за държавата!". 

 

На 22.11.1963 г. в Далас скоропостижно почина най-младият и реформаторски президент на САЩ. От днес, до 22.11.2022 г.,  ще качвам по един негов цитат и ще го трансформирам към мислещата и искаща истината част от мрежата.

 

“Никога не питай какво ми казва постът отсреща, а какво личността зад него е направила за обществото!”.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 19798 |10.11.2022 Бунтари, но не съвсем. Артистите – инструктирани да мълчат за Морфов? . 5| 52368 |09.11.2022 Помните ли какво се случи на 9 ноември 1989 г. и защо България нищо не разбра? . 7| 15165 |09.11.2022 Проф. Коста Костов: За кого има място в Народния театър ”Иван Вазов” . 15| 14064 |08.11.2022 Морфов VS. Кръстева: Превърна ли се Народният театър в храм на ДПС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads