Реклама / Ads
3| 6444 |27.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Вальо Михов: Футболът в България е в пъти по-добър от икономиката

.
Вальо Михов
В България липсва стратегия за развитие във всяка една област. Трябва да се поставят определени цели пред всичко, не само за футбола. Промяна определено има, но трябва да се направят определени структурни изменения, за да потръгнат нещата. Това каза бившият футболист, футболен функционер и бизнесмен Валентин Михов в студиото на.
 
По думите му спортът както в България, така и в света е свързан неизменно с политиката, но в другите държави има надграждане, а в нашата страна през всички 27 години на Преход демокрация е липсвала.

"Навремето унищожихме много кадърни офицери, много кадърни полицаи. Много кадърни хора си заминаха и бяха отхвърлени от държавата, защото "не бяха послушни", отбеляза бившият президент на БФС пред "Денят ON AIR"..

Михов чака времето, когато в България 70% от хората са зрели и добри в своята професия. Всеки критикува другия, но в същото време, когато застане на неговата позиция, не може да върши работата толкова добре, уточни Михов.

Все пак Михов е категоричен, че футболът ни е в пъти по-добре от икономиката - "ако се сравни икономиката и футбола - кога едното ще стигне другото? Кога ще сме на европейско по икономика? Иска ми се, но не ми се вярва".

Валентин Михов коментира и сложната ситуация в ЦСКА - разделението и целия хаос в двата клуба. "Хората, замесени в казуса, трябва да се съберат и да го решат с диалог. Защо единият отбор не стане "Б" отбор, а другият да играе в Първа лига. Надявам се да стане нещо и да има добро развитие, но ние винаги гледаме да делим", обясни още той.

За националния отбор пък Михов смята, че няма да има добри дни за него, ако не се подберат добри български юноши, които да започнат стабилното изграждане на тима.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10649 |27.12.2017 Стефан Цанев: България ще преживее тежък период от 40-50 г., но няма да загине . 6| 4341 |26.12.2017 Комисиите в македонския парламент одобриха договора за приятелство с България . 1| 4385 |24.12.2017 Гурбетчиите пратили 1.5 млрд. лв. на роднините си в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads