Реклама / Ads
3| 10179 |05.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Васил Данов и Кольо Парамов за олигархията и национализацията в отбраната в стил „Мултигруп“

.
Васил Данов – о.з. капитан първи ранг от съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ и финансовият експерт Кольо Парамов гостуваха в студиото на „Честно казано“ и коментираха словесната престрелка между бившия военен министър Николай Ненчев и президента Румен Радев, приватизацията на военните предприятия, както и отбранителната промишленост.
 
„Ние не сме били в съдебната зала, но смятам, че бившият министър Ненчев има основание за думите си.

Президентът Радев изпадна в сериозен конфликт на интереси. Ненчев има повече основания да се чувства спокоен. Ненчев спести пари и направи нещо за ремонтите на самолетите“, коментира Данов.

„Спомням си, че през 2004-2005 г. Министър беше Николай Свинаров. Тогава изпратихме няколко двигателя да ги ремонтират“, разказа Данов и обясни колко пари са били платени и резултатът – неремонтирани двигатели и направени от наша страна транспортни разходи.

По думите му Ненчев е прав да сключи договор с поляците, а обвинението, че е накърнил руския интерес е смешно. Той се закани, ако Ненчев бъде осъден, да му ходи на свиждане.

Финансовият експерт Кольо Парамов заяви от своя страна, че раждането на червените олигарси и обогатяването им е станало именно при Иван Костов.

„Фундаментална е разграничителната линия – преди Решетников и след Решетников. Ставаме свидетели на много факти, които тепърва ще стават ясни за много от олигарсите, които влияят на цялата система на отношенията в страната. В момента се развива третично преразпределение на капитала и тяхното взаимна задлъжнялост не им позволява да търпят политици, които не им вървят по гайдите“, заяви Парамов.

Той е категоричен, че съдът се превръща в съд на олигархията, а националната ни сигурност е в ръцете на 17-20 души.

„Ние имаме остатъци от военно-отбранителна промишленост. Половината е приватизирана, а останалите предприятия тихо загиват“, коментира от своя страна Васил Данов. По думите му, най-лошото е, че няма кораби за ремонт и заради това работещите там милеят за миналото и руските кораби.

„Най-голямата външна опасност за националната ни сигурност е от Русия“, смята Данов.

„Проблемът е свързан със стандарта и начина на живот на хората, безотговорността на целия военно-отбранителен комплект. Тази бедност е тотално нетърпима“, заяви от своя страна Парамов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8916 |19.06.2017 Кольо Колев: Пеевски трябва да е спестил 48 000 лв., а не 70 млн. . 1| 6395 |14.06.2017 К. Проданов: Законът за концесиите позволява вечна собственост, което си е приватизация . 3| 14309 |08.06.2017 Огнян Стефанов: В ”Господари на моргата” не съм променил нито една дума на Борисов и Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads