Реклама / Ads
11| 35895 |26.03.2012 ЪNDERGROUND

400 кила белгийска кока разстреляха Поли Пантев

.
Чакали го половин година да събере парите, словенски куршуми го застигат на остров Аруба. Дрогата трябвало да бъде транспортирана от контрабандист на алкохол, заради ареста му избрали сикаджията
 

Една от емблемите на силовата групировка СИК Пантю Пантев, известен като Поли Пантев, си отива не заради вътрешни раздори сред мутрите, нито пък защото някой по-висш е решил да му вземе главата. Както почти винаги се случва, една случайност взима превес и Поли плаща с живота си. В дъното стои случаен полицейски арест на голям контрабандист на алкохол. Той е трябвало да поеме трафика на прословутата пратка кокаин от България към Западна Европа в средата на 2000 г. Количеството й не е 600 кила, както се е твърдяло винаги досега, а 400, твърди много близък източник до контрабандиста. Той обаче внезапно е арестуван и затова се налага собствениците на дрогата – трафиканти от наркоклана на Сретен Йосич да възложат трафика на друг свой познат - Поли Пантев.

Кокаинът влиза в консервни кутии от риба през Гърция, след това е разтоварен в склад на  завода за безаколхолни напитки "Агрима" в Благоевград. 400-те кила са разхвърляни в цял тир консерви. Но местният сикаджия Кирил Цветанов-Буята решава, че може да гепи тира. Той нарежда на друт свой авер, родом от Габрово да разбие склада и да подкара тира, който по-късно изчезва безследно. Белгийците побесняват от изчезналата дрога за около 20 млн. евро. Следват няколко срещи на Поли със Сретен Йосич, на които българинът обещава да плати.

Той действително започва да събира парите, като търси пари назаем от всички най-големи имена в контрабандата на дрога и стоки, включително и Иван Тодоров-Доктора. Причината е, че Поли Пантев е дал над 10 млн. долара  в къщата „Амигос” и връщането им би могла да спаси главата му
Това обаче не се случва. 6-те месеца отсрочка, дадени на Поли Пантев, минават бързо. Той сякаш предчувства какво има да става и заминава към Аруба, за да организира своя доставка, с печалбата от която да се разплати с хората на Сретен Йосич.

На 9 март 2001 г. Поли Пантев е разстрелян в хотел „Сонеста” в Оранестад с 4-ри куршума. Той е убит, докато излиза от централния вход на хотела. Тогава двама души на мотор минават покрай него и започват да стрелят. Местното разследване сочи, че това са двама словенци, или поне със словенски паспорти на имената на Папунич и Раданович. Убийството на Поли Пантев не решава проблема с 400-те кила кокаин. Твърди се, че поне още 8 убийства са свързани с прословутия кокаин всички приписани на Сретен Йосич. Първото е на близкия до Поли Пантев Иван Стоянов-Кубето през лятото на 2001 г. Следващият е Евгени Стефанов-Женята през 2003 г., през 2004 г. идва ред на бай Миле, в началото на 2006 г. изчезва завинаги Кирил Цветанов-Буята. Същата година си отива Иван Тодоров-Доктора. Твърди се, че Сретен Йосич стои зад разстрела и на Косьо Самоковеца през декември 2003 г.

Единствените оцелели близки на Поли Пантев са братята Георги и Любен Пехливанови. Те оцеляват в два атентата. На 6 юли 2001 Жоро Пехливанов е обстрелван с гранатомет  край столичния басейн „Мария-Луиза” близо до тунела под алея „Яворов”. Атентатът обаче се оказва неуспешен и Пехливанов и хората му оцеляват и се скриват в къпалнята.

Дъщерята на наркобоса не получи и стотинка от милионите
Поли Пантев е застрелян на входа на хотел „Сонеста”, докато излиза с тогавашната си приятелка – манекенката Петя Райкова. Тя е и един от малкото свидетели по разследването за убийството на гаджето й. В онзи момент Петя е бременна от Поли Пантев в 6-ия месец и от стреса едва не губи детето. То е спасено от местните лекари, а 3 месеца по-късно на бял свят се появява Полина. Петя Райков никога не завежда дело срещу законната жена на Поли Пантев Силвия и дъщеря й Картин. По-късно в знак на добра воля Силвия дава на Полина и майка й апартамент от Поли на ул. „Пиротска” 58.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 12932 |22.03.2012 Трактора и Румен Петков обсъждали създаването на нова партия . 11| 17631 |19.03.2012 Смяна на покровителите носи куршум за Горилата . 135| 12125 |14.03.2012 Доказано: Чочо от Перник се е самоубил! . 29| 18639 |12.03.2012 Българската мафия – куца, щърбава и със слаби нерви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads