Реклама / Ads
41| 8936 |12.07.2013 ЪNDERGROUND

ДАНС публикува делото "Галерия"

.
Излязоха документи от най-мракобесната разработка на тайните служби от последните години – „Галерия”. В тях много ясно се виждат методите и способите, с които си служи прехвалената Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС).
 

Подслушване и следене на журналисти и политици, заради болните мозъци на няколко човека. Мотивът за това гестаповско начинание е, че в медиите изтичала класифицирана информация. Само че великите дансаджии не търсят „къртиците” в своите редици, а решават да слухтят в телефоните, офисите и домовете на други хора. Това е отвратително и показва безсилието на въпросната служба, както и причините за нейното създаване. Тези хора стигат дотам, да обявят за аргумент за подслушване това, че са публикувани материали, които били негативни за лицето Алексей Петров. Представяте ли си каква наглост! Толкова е важна тази одиозна персона, че заради нея се задейства целият апарат на репресивните служби.
 

Като главен редактор на Фрог нюз аз също попадам в списъка на съмнителните и неблагонадеждни журналисти, които били заплашвали националната сигурност, публикувайки материали за този или онзи. В документите има обобщения, които надминават и най-зловещите представи за контрол на службите върху свободни граждани. Ще акцентирам само върху три момента:

 

1. Пишат агентите, че е техническо доказано, че аз, Огнян Стефанов, съм списвал сайто „Опасните”. Не пише как точно е установено това, а че така е казал някой. Щом е казал и е агент, значи е вярно.

 

2. Предполагам неволно в една от докладните се прави обобщението, че изнесените факти и данни в материалите в „Опасните” и „Фрог нюз” са истина. Ето къде ги стяга чепикът, големите спецове. Че се изнася истината.

 

3. В друга докладна се описва как на 25.09.2008 г. М.М. участва в сутрешен тв блок, където казва, че Огнян Стефанов е имал контакт с депутатката Татяна Дончева. Нито дума за това, че на 22.09.2008 г. същият Огнян Стефанов е пребит до смърт и на упоменатата дата, когато е писан докладът, е все още в кома и не се знае дали ще оживее. Това не е важно. Важното е, че Стефанов е говорил с Дончева...

 

Същите тези велики специалисти вече пет години не успяват да разкрият кой поръча убийството ми и изпрати група за мокри поръчки да го изпълнят. Но как да разкрият такова нещо, като са заети с подслушване и следене, да не излезе някоя неудобна истина за този или онзи.  

 

Това е ДАНС. Това е разработката „Галерия”, на чието име с такъв ентусиазъм и плам бе кръстен вестника, създаден от хора от кръга на същия Алексей Петров – Трактора...

 

Ето и разсекретените документи 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 16265 |16.12.2012 Богомил Бонев за делото „Луканов”: Всичко се обърна, когато кариерното развитие и политиката се смесиха, и правото си замина! . 44| 21338 |25.02.2012 Делото „Октопод” – 9 часа разлика . 20| 14704 |07.11.2011 Следовател по делото „Октопод” влюбен в Трактора . 34| 13525 |17.10.2011 Тайна среща в дипломатически блок по делото „Октопод”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads