Реклама / Ads
14| 9781 |27.12.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: МВР внесло три доклада за помощ в МС, преди трагедията с граничния полицай

.
МВР предлага мерки за решаване проблемите на границата
Три отделни доклада с искане за помощ е внесло ръководството на МВР в Министерски съвет. Те са свързани с тежкото положението на границата.
 

Това е станало още преди да загине 34-годишният полицай Асен Асенов, научи Фрог нюз от високопоставени източници в Гранична полиция. В документите е описана не само с трудната обстановка, при която работят ченгетата, но са направени редица предложения за оптимизиране  охраната по границата. Любопитното е, че предложените идеи са съобразени изцяло с финансовото състояние на страната. Оказва се, че някои от тях, в слачай, че се реализират, могат да спестят допълнителни разходи на вътрешното ведомство, които в момента се правят. Очаква се идната седмица да станат ясни подробностите от внесените доклади. Не се изключва вероятността те да бъдат разгледани от министрите още през първите работни дни на следващата година.

 

Фрог видя, че тази сутрин в сградата на МВР на столичната ул. „Шести септември“  влзат шефове на гранична, охранителна полиция, началници на аналитичини звена и други отговорни лица.  По всичко личи, че цялото министерство е вдигнато на крак заради тежкия инцидент на границата.

 

Ченгетата, които в момента са командировани на браздата недоумяват защо военните не са ангажирани по никакъв начин в охраната й. Те разкриха, че по протежение на новопостроената ограда вече има няколко пробойни, направени от нелегалните имигранти. Мрежата е срязана на места в ниската й част и оттам се промушват хората. Другият начин за преодоляване на оградата е като се използват дънери. Облягат ги, мрежата се прегъва, бегълците се изкатерват по тях и се прехвърлят, разказаха полицаи.  Погребението на загиналия Асен Асенов ще бъде в неделя. Разследването нищи как ЗИЛ-ът се е обърнал на прав участък и е паднал в пропастта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 18512 |16.12.2014 Фрог научи: Петко Сертов отскачал до Гърция преди да изчезне . 15| 12717 |15.12.2014 Само във Фрог: Писмо на стрелеца Петко от Лясковец до българите . 22| 12028 |10.12.2014 Фрог научи: Пет бона изтеглил Петко Сертов преди да изчезне . 22| 15691 |01.12.2014 Фрог научи: Предлагат други двама от МВР за уволнение заради Лясковец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads