Реклама / Ads
38| 15899 |28.01.2014 ЪNDERGROUND

Лъскавата софийска „Витошка” „се окучи”

.
кучетата намалявали, грозят ни котки, твърдят спецове Източник: Фрогнюз
Прясно ремонтираната (до „Солунска”) и любима на всички стари и нови софиянци централна улица „Витошка” минава за едно от най-европейските кътчета на столицата, където може да се разходиш приятно, да оплакнеш очи по лъскавите витрини, да напазаруваш квалитетно, да пийнеш кафе, да се видиш с познати...И всичко това, без да те залае куче!
 

Към края на миналата година, ведно с празничното предколедно настроение, се натъкнахме и на новина, която с балсам обля сърцата ни: „Кучетата намаляват в София и това най-вече си личи за непрофесионалистите”. Това гръмко оповестиха фондации, занимаващи се с бездомните кучета в оскотелите ни градове! И предупредиха, че даже се появили твърде много котки, които на свой ред грозели да се превърнат в опасност.

 

Днес подобни констатации се разбиха на пух и прах пред екип на Фрогнюз. Вместо мъркащо „мяу”, екипът ни беше залаян злостно от глутница освирепели кучета не къде да е, а в началото на пешеходната „Витошка”, малко след „Патриарха”. И то на няколко крачки от иначе толкова симпатичния постер, който ни призовава да си приберем някой нещастен „уличен превъзходен”. Желанието ни да го направим мигом се изпари, не успяхме даже да заснемем зиналата им паст, защото предпочетохме стратегически да се оттеглим.
 



Впоследствие се оказа, че материал за снимки има достатъчно. И то преди да започне новото  "зареждане“ на улиците с поредното поколение бездомни кучета. 

Изключвайки измръзналата и очевидно гладна глутница, сред която не зърнахме белези на някаква маркировка, се натъкнахме и на редица други четириноги обитатели, които явно се чувстват като у дома си на „Витошка”, та даже знаят кога и как да пресичат на светофар. А други просто се разхождаха необезпокоявано напред-назад и настоятелно задиряха двукраките пешеходци.


 


 


Наясно сме, че не откриваме топлата вода. Но за да сме си взаимно полезни, Фрогнюз предлага да ни изпращате на редакционната поща снимки от вашия град, квартал, блок..., които илюстрират всичко онова, което ви дразни и изглежда нелицеприятно. А ние ще се ангажираме да попитаме онези, от които зависи нещата да се променят, кога ще запретнат ръкави. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 20337 |22.01.2014 Над 20 частни шпионски централи слухтят у нас . 13| 15302 |20.01.2014 Свидетел по "Октопод": С еврейски пари Трактора строеше молове . 5| 13225 |16.01.2014 Майката на Съни пред Фрог: Изпитвам отвращение от присъдата на таксиджията . 30| 35796 |13.01.2014 Конспирация? ЕС спира суперхрана, по-ценна от златото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads