Реклама / Ads
20| 30237 |08.01.2013 ЪNDERGROUND

Нови разкрития срещу „Килърите”, изскачат политици

.
В съдебната зала
Нови ужасяващи разкрития за "дейността" на бандата "Килърите" се очакват в близко време. Прокуратурата и ГДБОП вече са се добрали до нови доказателства, които сочат, че хората на Петър Стоянов - Вожда (Сумиста) са автори и на други тежки престъпления освен тези, за които Шуменския съд ги осъди.
 

Разгаря се и войната на нерви и доказателства между държавното обвинение и защитниците на "Килърите".
Адвокатите на Петър Атманджов вече са поискали клиентът им да бъде пуснат на свобода. В момента шуменските магистрати са му присъдили 4 години затвор. Искането за преразглеждане на мярката „задържане под стража” на осъдения е тактически ход на адвокатите. По този начин те искат да разколебаят общественото мнение към обвинителния акт по делото „Килърите” и произнесените на първа инстанция присъди, коментират пред Фрог нюз юристи. Те припомнят какво се случи с т.нар. братя Галеви от Дупница, които бяха на свобода, когато присъдите им бяха потвърдени от горната инстанция – избягаха и се укриха. Когато човек е застрашен от ефективна присъда, той понякога предприема рисковани действия, които често са в разрез със закона. Това не означава, че Атмаджов ще постъпи като Галеви, но подобен вариант не бива да се изключва, смятат юристи.

 

През декември съдът в Шумен наложи доживотен затвор на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Петър Адмаджов и Янко Попов, за които прокуратурата поиска същите присъди получиха съответно 4  и 17 г. затвор. Райчо Стойнев получи 15 г.

Преди дни прокуратурата е внесла протест пред Апелативния съд във Варна. Той касае тези части от постановената присъда, които не кореспондират с тезата, поддържана от държавното обвинение. Наложените на Янко Попов 17 г. лишаване от свобода за убийството на Румен Рачев намирам за несъответстващи на обществената опасност на деянието и дееца. Протестирам и оправдателната присъда на Петър Атмаджов за съучастие в убийството на Петър Лупов, за нанесения побой на адвоката и палежа на колата му. Райчо Стойнев също бе опрадван, че е набавил оръжие за убийството на Румен Рачев и имам протест в тази част. Това заявява наблюдаващият прокурор Ася Петрова.

Адвокатите атакуват присъдите като се опитват да оневинят Петър Атмаджов за убийствата на Румен Рачев и Петър Лупов. Според тях минималната присъда от 4 г. за него се губела връзката между подсъдимите и олеквало обвинението.  

Прокурорите по делото

 

Това са очаквани действия на адвокатите. Очаквам съдебният процес и на втората инстанция да бъде труден и напрегнат. Със сигурност ще продължи и демонстрираната пред Шуменския окръжен съд деструктивна линия на защитата, изразяваща се в използването на всякакви поводи за протакане и удължаване на процеса, включително и искания за отводи. Сигурно ще се появят и твърденията за здравословни проблеми на обвиняемите. Ще се засилят и яростните компромати и лъжи срещу работещите по делото прокурори и служители на МВР. Тя целеше да внуши негативна представа за нас и да ни демотивира да работим активно и отговорно. Тази атака продължава и в момента, но нека тези, които я водят да знаят, че няма да се огънем и ще продължим да работим, както повелява законът и ще защитаваме обществения интерес, категорична е прокурор Петрова.

Отдел "Контратерор" при ГДБОП продължава събирането и представянето на нови доказателства пред втората съдебна инстанция. Говори се, че са се появили доста интересни документи и показания на нови свидетели, които не само ще затвърдят досегашните обвинения, но можели да послужат за повдигане на нови.

Не спират и совалките на политици и някои магистрати в посока подкрепа на „Килърите”. Записи на разговори показват, че някои от свидетелите са натискани от известни партийни функционери, народни представители от голяма опозиционна партия.

По знаковото дело са разпитани около 120 свидетели, които до един посочват обвиняемите като част от престъпна група за „мокри поръчки”. До момента само един от свидетелите се е отказал от показанията си.

Несъвършенства в законодателството не дават ясен отговор колко свидетели са нужни, за да бъде защитена една обвинителна теза. 120 души дават показания срещу участници в тежки престъпления, но защитата продължава да пледира невинност и да се опитва да всява съмнения, че доказателствата не са достатъчни. Трябва да има някакъв предел, защото иначе обществото губи ориентация и представа за справедливостта, признават магистрати. Според тях опитите да се представя процеса „Килърите” като политически е абсолютна манипулация, защото става дума за чисто криминални деяния. 

 

Очаква се скоро да бъдат повдигнати нови обвинения срещу групата на "Килърите". Има основания да се смята, че те са замесени в убийствата на банкера Емил Кюлев и бизнесмена Юри Галев от Самоков. Специално за ликвидирането на Кюлев се очакват сензационни разкрития, които ще извадят на бял свят топлите връзки между мафията и политици на високи постове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 16201 |06.11.2010 Шокиращи новини за хремата . 11| 26886 |26.05.2010 Смъртоносен номер на GSM дебне нови жертви . 14| 10797 |07.04.2010 Писмо от ареста: Идат нови партизани . 12| 12209 |01.04.2010 Гуцанови, подводниците и белезниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads