Реклама / Ads
16| 12274 |09.06.2015 ЪNDERGROUND

Защитеният свидетел срещу КТБ Б. Лазов и Д. Пеевски се гаврят с прокуратурата

.
Бисер Лазов, на чиито скалъпени позаказания се крепи цялото обвинение на прокуратурата срещу служители, директори и собственик на КТБ, за пореден път се изгаври със своите закрилници от държавното обвинение. Лицето Лазов, което през последната година стана приказно богат чрез далавери с фирми и имоти, свързани с банката, демонстративно продава сгради на фирми, близки до Делян Пеевски.
 
Например недвижим имот на фирма "Евробилд 2003" ЕООД на Лазов се продава на дружество, свързано с "Промишлено строителство холдинг" ЕАД и след това се ипотекира в полза на Първа инвестиционна банка по издадени банкови гаранции на "Водстрой 98" АД - в полза на Държавния резерв. Такава гавра с институциите и правосъдието може да си позволи само лице, което се чувства недосегаемо от закона.

Както вече писахме в материал със заглавие: "Ултра скандал: Главен свидетел срещу КТБ в имотни далавери с Пеевски" от 02.06.2015 г., недвижимият имот е бившата 8-етажна сграда на „София прес” на бул. Цариградско шосе 113 – с РЗП от около 8 000 кв.м.

От посочения нотариален акт за учредяване на ипотека става ясно, че недвижимият имот служи за обезпечаване на евентуалните вземания на ПИБ по издадени банкови гаранции на консорциуми /ДЗЗД-та/, в които участва дружеството, сочено в редица публикации като собственост на Делян Пеевски – "Водстрой 98" АД.

Банковите гаранции, които ПИБ е издала, обезпечават доброто изпълнение на сключени договори между фирми на Делян Пеевски и Държавния резерв на Република България за изграждане и ремонт на петролни и зърнени бази.

Ако някой от двата консорциума не изпълни частично или изцяло някое свое задължение по сключените договори, Държавният резерв ще предяви за плащане пред ПИБ някоя от издадените гаранции и банката ще оформи вземане /кредит/ за размера на платената сума. При невръщане на оформения кредит ПИБ ще се удовлетвори с учредената в нейна полза ипотека.

КОИ СА ПОСОЧЕНИТЕ КОНСОРЦИУМИ В НОТАРИАЛНИЯ АКТ И КАКВИ СА СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ С РЕЗЕРВА:


МКИ – ВОДСТРОЙ ДЗЗД:

СОБСТВЕНИЦИ



Видно от официалната страница на единия от участниците в консорциума, през 2007 г. МКИ-ВОДСТРОЙ ДЗЗД е сключило рамков договор с Държавна агенция „ДРВВЗ” с предмет: „Проектиране и изграждане на съдови вместимости, реконструкция и привеждане в съответствие с изискванията на българското и европейско законодателство на петролни бази, собственост на ДА „ДРВВЗ”.

 

Консорциум ЕНСТРОЙ ДЗЗД:

СОБСТВЕНИЦИ




Видно от финансовите отчети на единия от участниците, Консорциум Енстрой ДЗЗД е сключил рамков договор с Държавна агенция „ДРВВЗ” с предмет: „Инженеринг, проектиране и изпълнение, включващи проектиране и изграждане на съоръжения, проектиране, реконструкция, ремонт и привеждане на складови бази, собственост на Държавна Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" в съответствие с изискванията на европейското и българското законодателство.

 

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е, КАКВО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ОБЕЗПЕЧАВА УЧРЕДЕНАТА ИПОТЕКА В ПОЛЗА НА ПИБ:

 

От горепосочения нотариален акт става ясно, че недвижимият имот служи за обезпечаване на евентуалните вземания на ПИБ по издадени банкови гаранции на консорциуми /ДЗЗД-та/, в които участва дружеството на Делян Пеевски – "Водстрой" 98 АД.

 

Банковите гаранции, които ПИБ е издала, обезпечават доброто изпълнение на сключени договори между фирми на Делян Пеевски и Държавния резерв на Република България за изграждане и ремонт на петролни и зърнени бази, но за това по-късно в отделен материал.

 

С ДВЕ ДУМИ – ЗАЩИТЕНИЯТ СВИДЕТЕЛ ПРОДАВА АКТИВИ НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ НА КТБ АД НА СТРУКТУРИ ОКОЛО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. ТОЙ ОТ СВОЯ СТРАНА ГИ ИПОТЕКИРА В ПОЛЗА НА ПОЛУЧИЛАТА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ – ПИБ АД.

 

ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ПОД НОСА НА ПРОКУРАТУРА, СЪД, ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ, КВЕСТОРИ И СИНДИЦИ НА КТБ АД.

 

Премиерът Бойко Борисов непрекъснато повтаря, че вкараните синдици на мястото на квесторите, ще спрат пладнешкия грабеж на имоти, активи и пр. от КТБ. Само че това не само не се случва, а далаверите продължават. Не е ясно как този така активно действащ мафиотско-корупционен модел се връзва с твърденията на миистър-председателя, че сме надминали Румъния в борбата с корупцията и сме постигнали големи резултати.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 18294 |03.06.2015 Бомба! Прокурор Б. Сарафов отмаря със свидетеля срещу КТБ Б. Лазов в хотел . 38| 30565 |02.06.2015 Ултра скандал: Главен свидетел срещу КТБ в имотни далавери с Пеевски . 66| 7704 |22.05.2015 Костов: Сграда на КТБ стана собственост на защитен свидетел . 10| 17864 |11.12.2014 Свидетел срещу „Килърите”: Сумиста ме предупреди да си затварям устата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads