Реклама / Ads
45| 7354 |07.05.2013 ПОЛИТИКА

АФП: Борисов е както харизматичен, така и упорит

.
Бойко Борисов
Якият мъжага заяви, че е ужасен от вида на кръв, пролята по улиците на София по време на протестите ден преди да подаде оставката си, пише още АФП.
 

"Бившият бодигард Бойко Борисов, който ще се бори за нов мандат като премиер на България по време на парламентарните избори в неделя, е както харизматичен, така и упорит", пише в анализ на АФП. Там се казва, че драматичният начин, по който през февруари завърши първият мандат на Борисов сочи, че тези качества може да не са достатъчни, за да се справи с дълбоките проблеми, пред които е изправена най-бедната икономика в ЕС.
 

"53-годишният Борисов напусна властта на фона на гнева, породен от бедността, цените на тока и корупцията, който понякога прерастваше в бурни улични протести. Седем души се самозапалиха", пише в анализа на предизборната ситуация в България.
 

"Якият мъжага заяви, че е ужасен от вида на кръв, пролята по улиците на София по време на протестите ден преди да подаде оставката си. Тогава анализатори го заподозряха в неискреност и видяха в действията му хитър тактически ход, с който Борисов спаси дясната си партия ГЕРБ, като се оттегли временно, вместо да му се налага да се справя с обществения гняв през следващите пет месеца, през които му оставаха да управлява.

Въпреки това напрежението оказа своето влияние и здравият и як любител футболист и тенис играч бе хоспитализиран на два пъти заради високо кръвно налягане.
 

Борисов бе обвиняван, че концентрира твърде много власт в ръцете си, а икономистите смятат, че той не си е спазил предизборните обещания за реформирането на здравеопазването, образованието, пенсионната и социалната система. В опит да отговори на очакванията на ЕК, бившето ченге също така обеща безкомпромисна война срещу организираната престъпност и корупцията. Борисов дори казваше, че се е отказал от много приятелства, за да не го обвиняват във фаворизиране", пише още АФП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 207| 7684 |05.05.2013 Бойко Борисов: Борсата за СРС-та става ужасна! . 67| 7498 |25.04.2013 Б. Борисов: Опозицията не може да преглътне пълните ни площади . 118| 9401 |21.04.2013 Борисов: Да се стегнем като народ, за да си стегнем и държавата . 90| 7101 |20.04.2013 Станишев: За организираната престъпност е отговорен Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads