Реклама / Ads
153| 14872 |13.12.2012 ПОЛИТИКА

Алексей Петров тикал Надето Нейнски за президент

.
Надежда Нейнски
Нов потрес се стовари върху публичното пространство. Главният обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров ходатайствал Надежда Михайлова-Нейнски да бъде кандидат за президент на СДС и ДСБ на последните избори.
 
Схемата за натиск била чисто ченгеджийска и включвала елементи на измама. Шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков бил поканен на среща от Михаил Михайлов, бивш шеф на пресцентъра в кабинета „Костов” и бивш агент на Шесто управление на ДС. Разговорът трябвало да се състои в ресторант на столичната ул. „Славянска”. Когато влязъл в заведението Марков се озовал очи в очи с бившия големец от ДАНС и сегашен обвиняем за тежки криминални престъпления Алексей Петров, известен още като Трактора. Той седял сам на маса и пушел пура. В цялото заведение нямало нито един друг клиент. Това разказа самият Марков пред Николай Бареков в „Гореща точка” на ТВ-7. Марков заяви още, че очаква след разкриването на тази конспиративна среща, срещу него да се излеят тонове помия, затова сподели детайли от сгледата, която според него е заснета поне от един източник и скоро ще се появи в публичното пространство.

Борис Марков не си тръгнал веднага след неприятното изненада, защото преценил, че като политик трябва да приема всякакви предизвикателства и провокации. Разговорът започнал с няколко общи фрази, но в един момент появилият се Михайлов поставил въпроса директно: „Надежда е кандидатът за президент на СДС, нали?!”

Ал. Петров дал бащински съвет на СДС относно Надежда Нейнски...

 

Марков обяснил, че решението не е еднолично и че Нейнски е един от кандидатите. Било му показано ясно обаче, че именно Надежда трябва да е този кандидат.

15-20 минути след началото на срещата в ресторанта влязъл и лидерът на РЗС Яне Янев. Той се присъединил към групичката и първото, което казал било: „Нали Надежда е кандидатът на СДС”.

В този момент Марков станал и си тръгнал. Пред ресторанта той вдигнал скандал на посредника Михайлов, че е организирал подобна среща без да го уведоми, че на нея ще присъства и Петров.

Още същият ден Борис Марков уведомил лидерът на „сините” Мартин Димитров за организирания капан и натиска в подкрепа на Надежда Неински. Провел се разговор между ръководството на СДС, след което евродепутатката вече не била сред основните кандидати. Реакцията на хората била спонтанна. За случилото се бил уведомен и депутатът от СДС Димо Гяуров, бивш шеф на НРС.

 

Припомняме:

26.10.2010, Едвин Сугарев пред бТВ

 

Според Сугарев бившата лидерка на сините свикала извънредно заседание на НИС заради покушението над Алексей Петров.

“Тогава аз бях на морето и ме извикаха да се върна специално за това заседание, което беше наистина парадоксално. Такова заседание не е имало и по повод убийството на Луканов. Беше извикан точно генерал Атанасов (тогава шеф на НСС) да характеризира това лице и той го характеризира като изключително отмъстителен гангстер. След което с политическата кариера на този генерал в СДС беше свършено. Той просто беше отбиван от всякакви възможни кандидатури.” Според Сугарев това станало с помощта на лидерката Надежда Михайлова: “Защото тя беше лидер на СДС тогава и тя решаваше кой ще бъде примерно в листата на градските съветници и къде ще бъде.”

На въпрос на водещия имал ли е Алексей Петров влияние върху СДС, Сугарев отговаря: “Аз не знам дали е имал влияние върху СДС тогава. Аз само ви казвам фактите, каквито са.”


----------------------------

Повече от ясно е, че Надежда Нейнски ще отрече да е знаела за каквато й да било среща. Тя е над тези неща. Тя е в Европарламента, има важни задачи, народна и даже международна мисия. Освен това е заета да създава ново СДС, вероятно ще се представи и за ново лице (Меглена Кунева вече го направи). Освен това самата тя обясни вече, че с Трактора само са тренирали. Усилени тренировки - нищо повече. А хората какви глупости си мислят. Ама тъпи хора, какво да ги правиш...

 

По друг повод и на майтап поетесата Любов Дренска-Френска написа накипрено куплетче. Ето го:


БЪДИ МОЙ ЧЛЕН

Любими, Костов пак се справи:
виж - цяла партия направи!
Как искам да съм твоя партия
и аз: на живо - не на хартия!
Ела при мен, бъди мой член,
членувай смело, мили, в мен!
Недей стоя, провесил нос -
ела и дай ми членски внос!
Редовно гледай да го плащаш,
че иначе, любими - схващаш!...


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 14330 |29.08.2012 Най-после: Георги Първанов и Алексей Петров се събраха . 16| 5189 |12.04.2011 Р. Петков: Не се чувствам използван от Ал. Петров . 73| 8715 |16.02.2011 Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен . 15| 8619 |15.12.2010 Алексей Петров и президента заедно в Швеция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads