Четвъртък, 18 Януари 2018, 17:59
Frognews
3| 4611 |18.01.2017

Антоний Гълъбов: Има риск Българи да бъде употребена като Троянски кон

.
Антоний Гълъбов
Президентът Росен Плевнелиев обрано се опита да представи мандата си. Забелязах отчетливо напрежение в края на пресконференцията. Това каза Антоний Гълъбов по БНТ.

Какво се случи с институцията? Това е темата за мен. Този мандат промени президентската институция. Видяхме набор от управление на кризи. Под натиска на множество кризи се промени институцията. Ние се намираме в зона, в която ще се разгръщат серийни, пакетни рискове.

 

Алтернативата, не е напускане на България на НАТО  и ЕС, а България да работи в тези организации в полза на чужд интерес.  Има риск Българи да бъде употребена като Троянски кон.  Плевнелиев  започва с ниско ниво на подкрепа. През 2012 г. няма движение. През 2013 г. е първи рязък спад. Тази динамика е по-характерна за политик, отколкото за президент. Интересно е да се измери днес подкрепата към него. Има голяма сива зона за отношение към него. Лошо е да се води пропагандна война срещу един президент.

 

Има важна стъпка в изграждане на президентската институция-библиотеката. Това трябва да се местата, където политиците ни са задължени да се учат.  Плевнелиев  ще е по-близо до профила на президента Желев, след като напусне президентството.  ЕС  може да бъде подложен на още по-голям натиск. Европа не е Брюксел. Важно е тук да следваме определени правила. В гърба на  Радев има голямо политическо напрежение. Привижда се през него. Важно е да успее да удържи този натиск.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. България вдигна ветото на Сърбия за ЕС 0| 2905 |17.01.2017 . Критики към България заради екстрадирането на Бююк 0| 2820 |17.01.2017 . Заради забавени закони България може да отговаря в Съда на ЕС в Люксембург 1| 2822 |17.01.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах