Реклама / Ads
16| 9788 |20.11.2017 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Докладът на ЕК показва, че кабинетът ”Борисов-3” се е отказал да прави реформи

.
Христо Иванов
Докладът на ЕК показва, че настоящото управление се е отказало от усилията да прави реформи. България може да бъде друга, а не една страна, която е доволна да стои в ъгъла и то вече 10 години. Това каза бившият правосъден министър и лидер на „Да България” Христо Иванов.
 
По думите му докладът е написан по най-внимателния начин. „Дори да е имало голямо желание на Юнкер той да е положителен, това не е така“.

Докладът на еврокомисията беше наврян в ъгъла с общото усилие на управляващите на настоящото ръководство  на ЕК. Те се отказаха да стимулират реформите у нас, може би са загубили вяра. С всичките си проблеми Европа е доволна една страна да си стои в кьошето.

„Десните сме различни. Това което ни обединява е, че европейският път на България е под атака. Вървим по пътя от поредица общи позиции. Това е здравата основа, върху която стъпваме. Опитваме се да поставим акцента върху съдържанието - борбата с корупцията, съдебната реформа, правосъдие. Ние сме отворени за други политически сили, обществени организации. Трябва да имаме ясна позиция, кауза, визия. Трябва да си върнем европейската посока“, каза още Иванов.

Преди дни десни формации създадоха инициатива "Български манифест за Европа" и Иванов обясни, че партиите са обединени от виждането, че българската демокрация е атакувана, а държавата е изгубила европейската посока.

"България губи своята посока и трябва да я върнем. Ние сме експертен тим, който да произведе визия за България и мястото й в Европа", обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5254 |16.11.2017 Почитаме апостол Матей . 0| 7873 |30.06.2017 Днес празнуват Апостол и Апостолка . 0| 6911 |21.03.2017 Дядо Неофит прие апостолическия нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads