Реклама / Ads
75| 8760 |10.01.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: Даваме стотици милиони на банки да ги спасим

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: архив
Целта на случилото се в Париж е да има страх и хаос, а след хаоса - гражданска война. Целта е да бъдат сатанизирани мюсюлманите, за мюсюлманите съответно - християните. Светът да се раздели по религиозна ос и хаосът тогава ще е гарантиран.
 
Това каза министър-председателят Бойко Борисов в интервю пред Диана Найденова по Нова телевизия. „На този етап те успяват. Слушам хората около мен, слушам коментарите, виждам омразата, виждам вече настроенията, реваншизма, който се надига. Така че действително светът стана различен от преди няколко дни“, категоричен е премиерът Борисов.

„Видя се, че трима души могат да убият 10 пъти повече, включително и полицай. Действат изненадващо, действат професионално. Службите дори и да им влязат в дирите, не можеш преди да извършат престъплението да ги осъдиш на доживотен затвор или на 20-30 години“, поясни Бойко Борисов.

„Много бих искал, ако мога по някакъв начин, да кажа на хората в България да не се поддават на тези настроения. Имаме Косово, Сирия, Либия, Египет, имаме на по-малко от 2 000 км от нас най-ужасната организация в тази посока. Много лесно може да се мине и в България, нещата да излязат извън контрол”, заяви Борисов. Вярвам в толерантността на българите, с малцинствата живеем заедно без проблеми от дълги години, добави премиерът.

"Надявам се хората и в Европа и в Арабския свят да проявят мъдрост", добави Борисов. "Лидерите на терористичните организации са много мъдри хора", добави той и описа как те действат. По думите му, те винаги следят много внимателно как говорят лидерите на една държава, как се държат, какво правят.

„Сблъсък, за съжаление, ще има. Това значи, че аз винаги като съм говорил по тези теми години наред съм считал, че лидерите на терористичните организации са много умни хора. За съжаление, деструктивни, за съжаление - пагубни. Това са хора, които наблюдават, гледат, знаят, удрят на най-уязвимите места. Създават паника, създават хаоса, създават нов ред по този начин. Преди не повече от колко години – десетилетия, и в Германия, и в много други държави са говорили за чисти раси”, добави Борисов.

„Новата доктрина на Европа беше точно обратната – интеграция заедно всички, с ценностите си, които носим”, допълни още той.

Борисов не пропусна да спомене и разположението на България. Военните ще осигурят логистиката на охраната по границата, категоричен е премиерът. Борисов напомни, че сухопътната граница на България е огромна. Относно мнението на президента Росен Плевнелиев за изпращането на военни по границата ни с Турция, той коментира, че държавният глава има право на собствено мнение по всеки един въпрос.

„Разбирам го президента. Друго е хората да седят там по канцелариите, няма рискове за тях", отбеляза Борисов. По думите му, обаче, той самият също се грижи за армията и точно заради това желае най-подготвените да участват в логистиката към „Гранична полиция".

По думите на премиера стана ясно, че поне 100 военнослужещи ще бъдат водачите на тази високопроходима техника, с която ще се извозват полицаите. „На този етап други хора няма да бъдат изпращани", заяви Борисов. Той направи сметка колко още ще ни струва охраната на границата, като според изчисленията му ще са ни необходими допълнителни 150 млн. лева. „Огромни пари", констатира Борисов, но обеща, че границата ни ще се пази добре.

Не, няма мои картини, подарък на КТБ или Цветан Василев, заяви още Борисов. И допълни, че в момента се наливат стотици милиони в някои банки, за да не изпаднат в криза. Отказа да ги назове. Помагаме, за да не стане лошо и да запазим стабилността им. Няма проблеми в други банки, защото държавата се е намесила, хората да са спокойни. Не както стана с КТБ, която бе срината от държавата в лицето на Орешарски и финансовия му министър. Можеше държавните пари там да се изтеглят постепенно, както запонахме ние, и нямаше да се стигне до кризата. Правителството на Орешарски не го направи, обраното, категоричен бе премиерът.

„С г-н Радан Кънев си имаме доверие, в прекрасни отношения сме и когато се гледаме в очите си вярваме", заяви Борисов по отношение на коалиционния си партньор Реформаторския блок. „Това, че сме коалиция, не означава, че аз съм се оженил за тях", отсече обаче премиерът за оспорваната от реформаторите идея на ГЕРБ за промени в пенсионната система, която бе приета с помощта на ДПС, но след това замразена в името на стабилността на кабинета „Борисов 2".

С „да" или „не" Борисов отговори и на други два важни въпроса, а именно на темата за задължителното гласуване отсече - „аз съм против задължителните неща", а на въпроса за връщане на цигарения дим в заведенията категорично заяви: „Не".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6013 |08.12.2014 Бойко Борисов: За"Южен поток" няма подписан дългосрочен договор . 17| 6299 |04.12.2014 Борисов: Изказването на Путин от Анкара е преднамерено . 44| 7658 |03.12.2014 Борисов: Щом „Южен поток” е за 400 млн. евро на година, да го спасим . 26| 6869 |25.11.2014 Борисов: Няма да се поддам на натиска на Патриотичния фронт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads