Реклама / Ads
0| 22585 |26.08.2022 ПОЛИТИКА

Два сюжета при Радев: “ПП – аз ви създадох, аз ще ви унищожа” и “БСП – вие ме създадохте, аз ще ви унищожа”

.
Служебният кабинет се държи не като преходен кабинет, а като активен участник в предизборната кампания, което вече е на ръба на конституционните правомощия и задава най-малкото усещането, че се готви да остане по-дълго на власт. Президентското управление играе по два сюжета: “ПП - аз ви създадох, аз ще ви унищожа” и “БСП - вие ме създадохте, аз ще ви унищожа”.
 

Това мнение изрази пред БНР социологът Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

Според нея избирателите на ПП и на БСП много ясно разчитат в действията на служебния кабинет ясна предизборна кампания и ясни послания, насочени и към двете партии.

 

Тя посочи, че се наблюдава пълен разнобой при това кой с кого би управлявал след изборите и каква е управленската формула.  Това според Димитрова е най-голямата опасност.

 

“До урните да отидат най-твърдите ядра, което неминуемо увеличава радикалния вот и прави още по-трудно съставянето на правителство”, смята Димитрова. 

 

Тя прогнозира, че при ниска избирателна активност гласът на националистическите партии и на по-радикалните формации тежи повече.

 

“Крайни послания започват да придобиват много по-голяма тежест, измествайки други, много по-принципни различия. В ситуация на изключително голяма социална изнервеност, на нестабилност, в която витаят различни обществени страхове, е много лесно една ситуация да се преекспонира и да се превърне във фактор”, посочи Димитрова. 

 

По думите й по сюжетите с енергията и войната като радикални разделителни линии довчерашните съюзници имат различни позиции, което допълнително обърква хората.

 

"В едно партиите са съюзници, в друго са на радикално различни позиции. Това не способства за създаване на ясна линия, по която хората да определят своя вот”, категорична бе Димитрова.

 

Като голямата въпросителна за политическата ни система се очертава това "дали волно или неволно България няма да върви към ерозиране на партийно-политическата система и засилване на президентските правомощия", подчерта Боряна Димитрова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10370 |14.02.2022 Радев: Правителството трябва добре да знае с кого си има работа. Да не води борбата с корупцията само чрез социалните мрежи . 40| 9354 |04.11.2021 Президентът Радев: Борисов е в гузна истерия . 44| 10975 |20.10.2021 Президентът Радев: Пълно затваряне на държавата няма да се допусне . 39| 39054 |16.09.2021 Бивш министър бълва змии и гущери срещу Радев: Двуличник! Първо предаде АБВ, а днес - БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads