Реклама / Ads
28| 10384 |14.02.2022 ПОЛИТИКА

Радев: Правителството трябва добре да знае с кого си има работа. Да не води борбата с корупцията само чрез социалните мрежи

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Затова всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща одобрението на хората. Правителството трябва да бъде много внимателно, да знае с кого и с какво си има работа. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи.
 

Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти думите на шефката на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова след разпита й в прокуратурата, че списъкът с имената бил съставен след търсене в Google.

 

„Безпардонните методи с погазване на закона, използвани от предишното редовно правителство, доведоха до сгромолясване на техния режим. Това трябва да бъде урок към всички. Урок за новото управление трябва да е и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и нарушаване на закона“, добави държавният глава.

 

„Второто служебно правителство вече е в историята. Трябва за гледаме напред и да правим така, че България да се управлява по демократичен път, за търси рационалното решение на сегашните кризи и проблеми“, коментира още той.

 

„Важно е, че между правителството и президентската институция има една конструктивна комуникация. Да, правителството има нужда от подкрепа в тази тежка криза, но не можем да се надяваме единствено и само институциите да решат тежките проблеми пред България“, добави Румен Радев.

 

В коментар за напрежението по оста Русия-Украйна-НАТО, той заяви: „Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната, затова всеки ден има преговори на най-високо ниво. Няма военно решение на тази криза. Единственият път за намиране на устойчиво решение, това е пътят на преговорите и дипломацията. Обнадеждаващо е, че те се водят“.

 

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за подсилване на източния фланг на Алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България заедно с нашите съюзници от НАТО. Като рамкова страна във формирането на батальонна бойна група, България е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълване на дефицит от способности в нашите сухопътни войски“, обясни Радев.

 

Държавният глава припомни, че най-големият риск за националната ни сигурност е това да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили: „Не можем да се сещаме за тях само от криза в криза и от катастрофа в катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание от най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме утре“.

 

Във вторник президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7978 |07.02.2022 Правителството закъснява с преструктурирането на министерствата, с промени в закони и правилници . 24| 44453 |01.02.2022 Радан Кънев: Днес трябва да свалим шапка на президента Румен Радев . 41| 8966 |31.01.2022 Проф. Дронзина: На НАТО ще му дойде нанагорно, ако трябва да запълни дефицитите в българската армия . 40| 13445 |08.01.2022 Атанас Атанасов: Рашков и Янев трябва да разберат, че премиер е Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads