Реклама / Ads
13| 18259 |03.08.2021 ПОЛИТИКА

Георги Кадиев: Ако на Слави Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви

.
Георги Кадиев
Ако на Слави Трифонов Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви от тази гледна точка, заяви Георги Кадиев. Според него трябва да има многостранно споразумение между партиите, подкрепящи правителството, с определен времеви хоризонт и ясна програма.
 

„За мен е лош вариант правителството да мине само и единствено заради излизането на някоя партия от залата“, каза още пред БНР лидерът на партия „Нормална държава“ и депутат от БСП.


„Това не е коалиционно споразумение, то не разпределя някакви порции на властта, не създава формула 3:5:8 или каквото и да е, но разпределя задачите, които трябва да се изпълнят, може би някакъв времеви хоризонт, и партиите, които го подкрепят.“


Кадиев смята, че партиите са готови „психически за такова нещо, не зависимо, че не е лесно и за тях“, но голямото решение е на ИТН. По думите му те трябва да решат искат ли партньори, с които да подпишат споразумения, или плаващи мнозинства, което означава нестабилност за страната.


„Трябва да има партии и партньори, които гледат в една посока, а не се обвиняват един друг от първия ден“, коментира Георги Кадиев в предаването „Преди всички“.


Според Кадиев още при актуализацията на бюджета ще проличи има ли стабилно мнозинство или плаващи мнозинства, които са „рецепта за търговия“ при различни законопроекти.

 

Ако на Слави Трифонов Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви от тази гледна точка, посочи още Георги Кадиев.

 

„Аз не съм ловец, но ми разказаха за един обичай при ловците. Когато убият прасе, ловецът, който го е учил, взема главата, но после всички, които са гонили това прасе, си делят заедно прасето и всеки взема неговата си част. Ако са десет души, примерно по една десета. ИТН убиха прасето, взеха главата и някак си поискаха да вземат и цялото тяло. Не става така. Има някаква народна мъдрост. Трябва да има партньорство. Това, което ни казаха хората на изборите, беше много ясно – махнете ГЕРБ и го направете заедно“, обобщи ситуацията Георги Кадиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8713 |03.08.2021 Мария Пиргова: Слави мисли само за егото си, скоро управлението ще му се изплъзне . 21| 49055 |26.07.2021 Ивайло Мирчев, ДБ: Не Слави, не Доган, не Корнелия, ами… Христо Иванов е виновен за всичко според Борисов . 8| 7375 |19.07.2021 Цветлин Йовчев отрече да е редил кабинета на Слави, не познавал Трифонов . 153| 19682 |12.07.2021 Слави Трифонов прави правителство, Николай Василев е предложението за министър-председател /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads