Реклама / Ads
130| 10505 |25.03.2012 ПОЛИТИКА

Р. Инджова: България е обречена на извращенията на посткомунизма

.
Ренета Инджова
Експремиерът се прослави със склонността си да почиства своя вход, щяла да го прави и тепърва; като шеф на НСИ я чакала много фина работа, защото всяка данна можела да бъде манипулирана и обикновено това били заниманията на социолозите.
 

В институция като НСИ оглавяващият я трябва да се държи много внимателно, защото тя трябва да е стабилна и надежда, обяви по ТВ 7 експремиерът и настоящ шеф на НСИ Ренета Инджова, която е известна и с прозвището "Желязната лейди". Там, където липсва гражданското общество, говоренето има много важно значение, констатира тя. Репортаж на ТВ 7 показа междувременно как Инджова сама чисти входа на блока, в който живее. Тя каза, че това било необходимо, защото живеем в изключително мръсна среда. В този смисъл би й подхождало и прозвището "Пепеляшка в политиката".

В НСИ нямало много за чистене, но трябвало да се управлява "кораба на Тезей", за да може той да плува, а не да корабокрушира, каза Инджова. Много фина била тази работа, тя била свързана с въпроса достоверна ли е статистическата информация.

Всяка данна може да бъде манипулирана и обикновено това са заниманията на социолозите, констатира Инджова. Заради това статистиците придобивали имидж на стъкмисти. Тя призна, че пред нея винаги стоял изборът дали да стои или не на един пост. Ако политическите решения обявят информацията за виновна, тя би изгърмяла, но такива съждения не трябвало да се правят в началото.

Медиите концентрираха върху мен внимание, установи Инджова.

НСИ трябва да даде гаранции, че информацията, която се произвежда, е подходяща за добро изследване, сигурна беше шефката на НСИ. Този нейн пост нямало да е стъпало към нова политическа кариера, а обличане в дрехата на технократ. Тя помоли за известен времеви толеранс, за да се види какво и как ще работи, колко го знае и може, защото ставало дума за най-важния рупор в подготовката на вземане на политически решения - информацията.

България е обречена на извращенията и чудовищата на посткомунизма, всички останали страни отрязаха от себе си тази част, ние непрекъснато я възобновяваме, служим си с едни и същи методи, констатира Инджова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9021 |12.03.2012 Политическият канибализъм преуспява в България . 93| 10895 |18.01.2012 Е. Сугарев: Времето на Първанов беше най-зловредното за България . 101| 7463 |18.12.2011 Кунева остава в политиката с "България за гражданите" . 279| 14624 |11.12.2011 Ренета Инджова: Иван Костов е политически имплант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads