Реклама / Ads
7| 9871 |03.01.2018 ПОЛИТИКА

Какво спестиха повечето родни медии от сп. Политико?

.
Статията на сп. ”Политико” е забелязана от повечето медии и сайтове. Но също така почти всички медии, посветили й редове, са пропуснали някои съществени пасажи.
 
Ето най-същественият според мен:

"Вашият проблем е, че старата гвардия е останала в политиката и по министерствата и може да бъде красноречиво-формална, фамилиарно снизходителна, склонна да пречи и немалко корумпирана. Твърде малко може да се постигне с голяма част от тези хора – някои ще работят за мафията или за Кремъл, или за двете*

Авторът посочва, че е важно да се определи типажът "апаратчик", с който ще контактуват европейските представители. И посочва основните:
    
**** Dârven filosof: "дървен философ" - безконечен досадник, който каканиже от позицията на осъзнато превъзходство, често срещан.

**** Tutmanik: "тутманик" - буквално хляб със сирене. Използва се в значение на тъпанар. Синоним на глупак, далеч не е застрашен вид (в България)

**** Bai Ganyo: Бай Ганьо - име, произлязло от герой от романа от XIX век на Алеко Константинов за най-лошия вид българин, който търси нещо в замяна на нищо - безсрамен опортюнист, който ще иска щедър подкуп при всяка възможност, трагично често срещан (типаж).

**** Mutra: "мутра" - дебеловрат мафиот. Лошият му вкус е надминат само от този на женската на този вид - mutresa (мутреса).

**** Nekadârnik: "некадърник" - човек, който не става за нищо. Почти универсално определение, крайъгълен камък на бюрократичния свят.

Забележителни са редица коментари под тази статия, които не са отразени от родните медии.

 В тях участват и няколко българи, които защищават с гърди и на нож, така да се каже, Родината. Безнадеждна защита - коментиращите се оказват добре запознати със ситуацията у нас.

Ето един от коментарите:
"AlexN
Вашата забележка по отношение на "старата гвардия остана в политиката" и че някои от тези хора работят или за мафията, или за Кремъл, или и за двете, обяснява защо 2 милиона българи са напуснали страната и никога няма да се върнат.

Както премиерът, така и президентът са членове на комунистическата партия.
    
Слуховете говорят, че президентът е лично посочен от руска разуназвателна служба и нейния ръководител Решетников.
    
Министърът на отбраната на члена на НАТО България е сътрудничил с потискащата комунистическа държавна полиция според неговото досие. А българската комунистическа Държавна сигурност в действителност е била ръка на КГБ. Така, че това е човекът, отговарящ за тайните на НАТО.
    
Мисля, че това обобщава ситуацията."

БЕЛ. въобще не искам да идеализирам евробюрокрацията, на която статията въобще не се спира. Но какъв е или не онзи брюкселски чиновнически елит въобще не е оправдание за това какъв е нашият.

Григор Лилов - Фейсбук
Заглавието е на Frog news
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 16179 |30.12.2017 Цветанов, освен с лъжите, с какво друго си известен? . 11| 18709 |12.11.2017 Франс Интернасионал: В България доминира корупцията и тайните споразумения между медии, политици, олигарси и Пеевски . 10| 11421 |14.10.2017 Илиян Василев: Може ли медии, с огромни невърнати кредити в КТБ да ”осветляват” фалита на трезора?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads