Реклама / Ads
15| 6591 |22.10.2019 ПОЛИТИКА

Каракачанов: Ако Македония влезе в ЕС, антибългарската й политика ще ескалира

.
Красимир Каракачанов
Проблемът с политиката на Македония спрямо България е от 50 години, не е от вчера. И за съжаление ако Македония не се поправи и влезе в този вид в Европейския съюз, тя ще продължава да води тази антибългарска политика, но от вече много по-високо ниво, което ние няма да можем да спрем, посочи още той.
 

Това заяви Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.


Приоритет на България е Македония да стане член на Европейския съюз, но след като изчисти своята политика и практика да създава идентичност на населението на базата на насаждане на омраза към България, на фалшифициране на българската история и унижаване на българския народ, каза още й.


Това е нашият национален интерес. И като вицепремиер по сигурността ще ви кажа, че за мен България стои над някакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и всякакви други клишета. Интересът на България, на българския народ и то не сега само, а в перспектива, смята вицепремиерът.

 

Каракачанов коментира и местните избори.Той подчерта, че най-важното за него е не дали партията му ще има един-двама кметове повече, а това след края на мандата на сегашното правителство "ВМРО да излезе с лицето си, да каже какво е направено и отново да поиска подкрепата на избирателите".

 

Каракачанов отрече от ВМРО да са правили договорки с ГЕРБ за местния вот в София и Пловдив. Не сме правили компромис. Елате да видите как и те си водят кампанията – и те се бият, както и ние. Подобна сделка няма, категоричен е лидерът на ВМРО.

 

Той обясни, че с показването на среден пръст в ефир е онагледил какво е направил с българското общество предсрочно освободеният от затвора австралиец Джок Полфрийман, осъдени на 20 години лишаване от свобода за убийството на студента Андрей Монов. Обяснявах, че когато излизаше от затвора, с един ехиден тон Полфрийман отправяше поздрави към директора на затвора, защото той е дал отрицателно становище за освобождаването му, само че демократичният, либералният съд не се съобразява с неговото мнение, а с мнението на едни неправителствени организации, които защитават убийци и сатрапи. С този акт исках да онагледя, че хладнокръвният убиец от Австралия е показал среден пръст на българските институции.

 

Всъщност не аз, а съдът показа среден пръст на обществото. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам, заяви Красимир Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6692 |19.10.2019 Паси: ЕС тласка Северна Македония и Албания към Путин и Турция . 9| 7106 |05.10.2019 Франция и Холандия не искат Македония и Албания в ЕС . 9| 5859 |04.10.2019 Майк Помпео: САЩ ще продължат да бъдат партньор на Северна Македония, пазете се от руско и китайско влияние . 4| 5558 |04.10.2019 Заев: Нямаме план Б, ако България блокира европейския път на Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads