Реклама / Ads
0| 5360 |26.03.2016 ПОЛИТИКА

Катя Николова: Равнопоставеността на половете остава тема за жените социалистки

.
„Равнопоставеността на половете остава най-важната тема за Обединението на жените социалистки, равнопоставеността на половете и в партийните ни програми и практика”. Това заяви председателят на Обединението на жените социалистки Катя Николова на днешната конференция на организацията. По думите й в момента работят изградените над 200 клуба с повече от 7 500 активистки. „За всичките тези години извървяхме дълъг път на развитие, усъвършенстване, доказване”, каза още Николова.
 

Лидерът на  жените социалистки очерта и ситуацията в страната, като посочи, че в българското общество все повече нарастват и се задълбочават социалните проблеми, а българската жена е изправена пред най-тежките социални трудности. „Разраства се домашното насилие,  липсва равно заплащане и уважение към труда на жената,  тежката мизерия увеличава търговията с жива плът. Затова е важно да се извършат промени, при които държавата и обществото да създадат условия за равноправието на жената, за образование и кариерно развитие, за финансово осигуряване на майчинството, за безплатна здравна грижа за майката и детето и др.”, каза още Катя Николова. 

          Тя посочи и някои от основните акценти в работата на организацията. „Активно и убедено участвахме в начинания, свързани с политиката за защита на жените на пазара на труда и преодоляване  разликите в заплащането с мъжете; в борбата срещу бедността и безработицата; за квалификация и обучение през целия живот; в защита на майчинството и децата, за спиране на демографската криза; срещу насилието във всичките му форми; срещу трафика на хора”, каза още председателят на ОЖС.  Като друга част от дейността тя посочи Бюлетина на Обединението, чрез който се популяризира дейността на клубовете, дава се гласност на решенията на европейските женски структури, обявяват се подетите инициативи. В тази връзка тя допълни, че е издаден и сборникът  „Равнопоставеност на половете в политиката. Българският опит.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12173 |25.03.2016 Ню Йорк Таймс: Трите "златни" правила на Кремъл . 0| 5210 |25.03.2016 БСП възмутена от отлагане промени за телефон за хора с увреждания . 0| 5339 |24.03.2016 Миков във „Фейсбук”: АБВ са част от управляващите и затова си заслужават критиките . 0| 5127 |23.03.2016 Съдии от ВКС искат звеното на Кунева да минe на тест за почтеност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads