Реклама / Ads
156| 9255 |29.04.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Аз съм боен кон, но Малинов може да размаже Борисов на тенис

.
Иван Костов
Б. Борисов не може да играе тенис, несръчен е с ракетата. Малинов ставал и за римски консул. Костов призна, че самият той няма да консолидира сините. Не съм се срещал с Доган, нямаме договорки. Кандидат на ГЕРБ може да не стигне и до балотаж, а дори и да стигне, може да не го премине. Първанов ожъна нивата, засадена от други.
 

Синята коалиция ще има свой кандидат на изборите за президент и със свои кандидати на изборите за местна власт, а там, където не сме се разбрали, ще има предварителни избори, обяви по ТВ 7 лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов. Той даде отговор на журналистически въпроси, в това число и от Frognews.bg, по темата за това кой е най-подходящият десен кандидат президент. Най-голям интерес предизвиквали предварителните избори за президент и кмет на София. Синята коалиция ще е единна, но и отворена към други десни партии, както е било през 1996 г. Има традиция и политическо ноу-хау, напомни Костов.

Имало още една процедура, преди Светослав Малинов да бъде изпратен на избори, каза Костов и обясни, че самият той не е бил сред номинираните. В ДСБ всички ценят значението на Синята коалиция и идеята за обновяване, в този смисъл мобилизиране на целия свой вот. Този профил, който съм аз - боен кон от години - не е подходящ за тази работа, призна Костов. Затова сега се търсел човек, който да събере всички сини гласове, но и още по-широк вот; една силна кампания в център-дясно може да прати нашия кандидат далеч напред.

Не съм се срещал с Доган и няма договорки с ДСП; това не е в нашия профил. Отговорността за Румен Христов е на СДС, нашата отговорност е за нашия кандидат. Г-н Малинов е номиниран от нас, той отива на предварителните избори, за да ги спечели; той наистина е обединителна фигура и радетел на Синята коалиция, каза Костов. И сега ще публикуваме условията, на които да отговаря кандидатът. Отговорността на ДСБ е да стигне до тези избори; после тя отива в ръцете на избирателя на Синята коалиция. Правилото е, че секции се правят там, където е имало избиратели на Синята коалиция; допитването е до нашите избиратели.

ДПС ще направи така, както е правило и досега - ще се изтъргува на втория тур, за да демонстрира политическата си тежест, каза лидерът на ДСБ. Аз не съм приемал никога такова нещо, врече се той и добави, че още през 1996 г. не приел от тях подкрепа за Петър Стоянов срещу сделка. Не мисля, че е възможно възраждане на Тройната коалиция; нито в БСП, нито в ДПС харесват кандидатурата на М. Кунева, каза Костов. Тя няма никакъв шанс на тези избори в нашето пространство, коментира той и определи подобни въпроси като "глуповати". Софиянски не е в Синята коалиция, подчерта Костов.

На въпрос на Frognews.bg за евентуална подкрепа и от страна на Ст. Софиянски, Костов каза, че вратата на Синята коалиция била широко отворена. Надяваме се на партии, останали верни на дясното пространство, като Гергьовден. Вече се водели преговори с Любен Дилов-син. Хората от Новото време, участващи активно в политиката, също изразяват желание и са близко до нас, добави той.

Веселин Методиев, Иван Иванов, Асен Агов били другите номинирани от ДСБ, каза конкретни имена Костов. Нашият кандидат Св. Малинов отговаря на всички изисквания, той е на 43 години и може да бъде избран и за римски консул; бил е в политически битки, но е и човек на съгласието, очерта профила на кандидата на тъмносините Костов. Малинов даже можел да размаже Б. Борисов на тенис. Борисов не можел да играе тенис, служел си несръчно с ракетата, каза Костов, който също е тенисист. Самият Костов можел да победи Борисов, ако бил 5 години по-млад и без болки в коленете, каза убедено той.

Аз съм бил обект на любов и доверие от хората; и сега съм такъв обект, но тази любов е преходна; при Борисов тя също спада, каза Костов. Той напомни и любовта и вярата към Сакскобургготски. Любовта обаче не била аргумент, акцентира той. Г. Първанов ожъна нивата, засадена от други, голямата му заслуга като президент беше, че не се издъни, но защо не използва дадените му по Конституция правомощия да се намеси по най-наболелите въпроси.

Нека си спомним Петър Стоянов с добро; винаги съм бил обективен, артикулира Костов. Той напомни, че Стоянов пресрещал очакванията на хората. Св. Малинов би бил в състояние да развие тази енергия, увери Костов.

Кандидат на ГЕРБ може да не стигне и до балотаж, а дори и да стигне, може да не го премине, съобщи Костов. Цветан Цветанов, напр. няма да стигне до балотаж, прогнозира той. Той беше бит много, беше облян с няколко кофи помия, репликира Бареков. Не, с няколко кофи истина, отвърна Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 119| 6817 |16.04.2011 И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна . 119| 10108 |30.03.2011 Ив. Костов: ГЕРБ да не се преструват, че знаят отговорите на въпросите . 240| 8952 |28.03.2011 Костов: Сценарият „Сакскобургготски” се разиграва от ГЕРБ и БСП . 93| 6058 |26.03.2011 Ив. Костов: Синята коалиция се отдалечава от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads