Реклама / Ads
91| 13683 |27.05.2015 ПОЛИТИКА

Манолова шокира с разкрития за аферата "Костинброд"

.
Мая Манолова
Има информация, че на последните избори в печатницата в Костинброд работници са били карани през нощта да попълват хиксчета, като са получавали по 200 лева на нощ. Това ми каза депутатът Велизар Енчев. Тя смята, че Костинбродската афера ще се възпроизведе 22 пъти на предстоящите местни избори.
 
Манолова разкри, че костинбродски бюлетини са били открити в един голям избирателен район.

Тя разкри, че разполага със снимка на бюлетини, които са пазени в областна управа и след разрастване на скандала са били унищожени, хвърли медийна бомба Манолова. Острието на левицата не пожела да разкрие съдържанието на червената папка, която носеше, с оправданието, че още прави проучване. След това данните ще бъдат обявени публично, закани се тя.

Манолова посочи, че броят на тези бюлетини е над 50 000 и те са се съхранявали до декември месец, хвърли бомба в ефира Манолова.

В този момент депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева поиска да се включи по телефона: "Балонът "Костинброд" се спука. Нито един от ГЕРБ не каза, че ще има промяна на изборния кодекс. Още миналата година, когато е имало проблем за печатане на бюлетините. Тези манипулации са измислици на Манолова. Това се случва предизборно, с цел да се хвърля кал по опонента. Костинбрд няма! Във всяка изнесена информация от г-жа Манолова се съмнявам, след като и съда се е произнесъл. нека да се разследва, ние сме за прозрачността".

Не се наемам да коментирам невнятните обяснения на Караянчева. Аз съм поела своята отговорност. Призовавам ГЕРБ да си свършат работата, но да има контрол върху отпечатването на изборните бюлетини. Разследване за това, което се прави в печатниците съм правила заедно с "Протестна мрежа" и по-конкретно с Антоанета Цонева. Навсякъде по света има контрол. Ако това не се направи, няма да има смисъл от избори. Попитайте г-жа Кунева имаше ли в Кюстендил също подготвени бюлетини. Съдът каза, че Росен Желязков не е виновен, а че не е готвена изборна манипулация, посочи Манолова.

Аз нося своята отговорност за Изборния кодекс, съветвам и Цветан Цветанов да носи своята за СРС-тата в съда. След като ГЕРБ не харесват Изборния кодекс да го бяха променили. Вместо това от ГЕРБ не написаха и ред за промяната му, каза още тя.

Нека да питаме гражданите дали проблема на изборите са преференциите. На есен гражданите сами ще определят състава на местната власт. С това не могат да се примирят хората, които са свикнали да контролират всичко. В една кандидатска листа, в която се знае, че всяко място е избираемо, кандидатите ще се стремят да изпъкнат. Най-голям страх на партийните функционери е от гласът на хората, посочи лявата депутатка.

Притеснително е, че 5 месеца преди изборите управляващите да не могат да отпечатат бюлетините. Предложено бе те да се печатат в печатници, избрани от кметовете на ГЕРБ. Това е Костинброд-2, дори Костинброд от 2 до 22.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5942 |15.05.2015 Манолова по Ленин: Асфалтиране + Бойкова власт=реформи . 29| 7131 |24.04.2015 Мая Манолова: Апетитът на РБ към съдебната система е огромен . 27| 5958 |25.03.2015 Манолова: С МОЛ или МОРАЛ ще сме спирачка за монополизиране на властта . 60| 6293 |17.02.2015 М. Манолова: Сега има 16 причини повече за протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads