Реклама / Ads
0| 9583 |17.06.2022 ПОЛИТИКА

Напусналият ИТН Св. Стоянов разкрива: Всички без Ива, Тошко и Балабанов са склонни да напуснат Слави

.
Светлин Стоянов
Според един от отцепниците от ИТН независимият депутат Светлин Стоянов поне още 5-има са готови да излязат от партията. ”Аз съм сигурен, че всички са готови - без Тошко, Балабанов и Ива, в краен случай. Но другите са склонни”, каза Стоянов.
 

"Големите съмнения започнаха да ме налазват именно на едно предишно заседание на парламентарната ни група. Всички областни координатори на партията, какъвто съм аз за Русе, трябваше да подготвим кандидатури със съответните CV-та за регионални шефове на ВиК, АПИ, ДНСК, ТОЛ-БГ. Аз казвам какво съм направил лично - моят принцип е, че когато се кандидатства за нещо, винаги давам 2 или 3 кандидатури, за да може да има избор и конкурс, макар и вътрешен, и съответните министри да си изберат най-добрата от тях. Оказа се, че от около 15 CV-та, които аз дадох на експерти и членове на ИТН в Русе, нито едно име не беше одобрено. На едно от заседанията на групата присъства Гроздан Караджов и ние го питаме какво става, защо няма назначения. Той ни каза: “Вижте, вашите CV-та, които сте ми изпратили, не стават - хората са или неопитни, или недостатъчно квалифицирани, или прекалено възрастни, или прекалено млади. А сегашните шефове на ВиК са уникални специалисти, особено в Северна България, страхотни, национално богатство”, казва още Стоянов.


"Това би трябвало да означава - че иска да запази сегашните хора. На ГЕРБ трябва да са. Те са от 10-12 години и не са сменяни по време на служебните правителства. На същото заседание Виктория стои до него и Гроздан се обръща към нея: “Използвам случая, Вики, да ти кажа, че и твоят човек, който ти ми даде от София - област, и той не става”. А тя му отговаря: “Гроздане, той не е мой човек, тази кандидатура ми я дадоха структурите на партията, те го излъчиха. Прочетох биографията му - има 20 г. стаж във ВиК. Ако той не става, кой?”. Гроздан се сконфузи, защото говореше на ангро. И какво се оказва - и 60 години стаж във ВиК, и 60 дипломи на инженер да имаш, няма как да смениш хората от ГЕРБ", допълни независимият депутат.


"Радостин Василев дойде в залата и каза: “Пичове, Слави каза да си събирам партакешите.” Ние не знаехме, че има такова изявление. Не бяхме предупредени, че ще има, започнахме да търсим. Той не ни предупреждава и не е длъжен да го прави. Излиза ни като новина в социалните мрежи", каза още Стоянов пред "24 часа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 32914 |13.09.2021 Октай пред Фрог: Петър Стоянов продаде емблемата СДС на мафията ГЕРБ . 21| 18755 |29.03.2021 Акад. Дроздстой Стоянов: Престъпно е една цивилизация да бъде срутена по биомедицински мотиви . 35| 10519 |26.02.2020 Петър Стоянов: Как истината за приватизацията ще излезе от куфарчето на проф. Ханке?! . 12| 7201 |14.12.2019 Петър Стоянов: Следосвобожденската интелигенция надвишава следкомунистическата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads