Реклама / Ads
38| 6372 |03.03.2014 ПОЛИТИКА

Орешарски на Шипка за Украйна: Всички страни да се въздържат от провокации

.
Обстановката в Украйна е доста нагнетена. Бих призовал всички страни да се въздържат от провокации, заяви министър-председателят Пламен Орешарски и допълни, че ситуацията представлява заплаха за сигурността на цяла Европа.Премиерът Орешарски участва в тържественото отбелязване на Националния празник на България – Трети март, на връх Шипка.
 

Днес външният министър Кристиан Вигенин е на среща в Брюксел със своите колеги от общността. Очакваме решение, когато видим позициите и на останалите партньори от ЕС. Следим развитието на ситуацията ежечасно, заяви още министър-председателят.

"Важно е да помним и да се гордеем с нашето минало. Но още по-важно е и да се стремим да бъдем достойни наследници в настоящето", каза премиерът на историческия връх.

"Днес празнуваме възстановяването на българската държавност. Но да не забравяме, че за да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие. Да бъдем на 3 март на този славен връх и да се поклоним пред героите на нашето Освобождение е наш дълг и чест. Дълбока признателност и благодарност пред тяхната смелост и героизъм", заяви Орешарски и честити 3 март на всички българи.

"Важно е да помним и да се гордеем с нашето минало. Но още по- важно е да се стремим да бъдем достойни наследници в настоящето. Защото свободата не се дава веднъж завинаги. За нея трябва да се работи всеки ден. В своята 13-вековна история България неведнъж се е възраждала след времена на тежки изпитания. Във всяка епоха са се раждали достойни синове и дъщери, които са отдавали живота си за свободата на Отечеството. Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че "Българин да се наричам - първа радост е за мене", каза Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5930 |03.01.2014 Орешарски отчита управлението си за 6 месеца . 24| 6705 |21.12.2013 Орешарски доволен от подкрепата на кабинета . 41| 8172 |19.12.2013 Орешарски и Станишев с план срещу безработицата . 46| 7452 |14.12.2013 Борисов: Доган и Местан ще хвърлят и Орешарски на кучетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads