Реклама / Ads
27| 10148 |01.03.2019 ПОЛИТИКА

Паси към Радев: Най-голямата заплаха за енергийните ни проекти е монополът на Русия

.
„Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата е зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от енергетиката на Русия“, заяви Соломон Паси. Според него позицията на президента Румен Радев е само на думи, защото служебното правителство не е направило нищо, за отпадането на санкциите срещу Русия.
 

Паси изказа мнение и за срещата на генералния секретар на НАТО с премиера: Визитата на Йенс Столтенберг е протоколна и не бива да се шашкаме от нея. Това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО. Той прави официални посещения по-малко от предшественика си. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в ефира.

 

Притеснява ме излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, нарушава се балансът. В Европа има атомни оръжия, не знам как те ще са разместени, но ние, на Балканите, имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира така, както го правеха по време на студената война.

 

Несигурността в Черно ще е основна тема на посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София, тъй като Русия притежава 80-90% от въоръженията в Черно море, така че няма как това да не притеснява НАТО. Ще се говори и за приемането на Македония, както и двата процента от държавния бюджет, които трябва да се използват за въоръжение в страната.

 

Той коментира и срещата Срещата Тръмп-Ким. „Влакът на Ким Чен-ун два пъти е идвал до България. Ким Ир Сен не пътуваше със самолет. Имат наследствена параноя, че може руснаците да свалят самолета им със ракета. Влакът е брониран и тежък и се движи с не повече от 60 км в час. Оттам той командва. Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация. ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея“, каза още Соломон Паси.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8463 |06.02.2019 Паси: Мадуро се е обградил с кубинска охрана, и Гуайдо е марксист . 17| 16154 |21.01.2019 Радан Кънев: ГЕРБ май усещат, че Бойко ги изоставя, за да се спаси . 41| 7871 |02.12.2018 Паси: За Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение . 17| 6960 |16.11.2018 Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и излизат на улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads